dimarts, 23 d’octubre del 2012

LA MOSTRA FOTOGRÀFICA DE LA "PANTANÀ" DE TOUS D´ANTELLA REP PROP DE 300 VISITANTS MALGRAT LES PLUGES DEL CAP DE SETMANA


La Regidoria de Cultura decidix prolongar l'exposició fins el pròxim divendres.


Prop de 300 veïns i veïnes d'Antella de totes les edats visitaren el passat cap de setmana l'exposició fotogràfica commemorativa dels 30 anys de la pantanà de Tous instal·lada a la Casa de les Comportes. Les pluges registrades eixos dies al municipi riberenc, segons la Regidoria de Cultura, "restaren afluència de públic" per la qual cosa, l'Ajuntament ha decidit prolongar la mostra fins el pròxim divendres.
El regidor de Cultura d'Antella, Francisco Martínez, ha valorat positivament la xifra de visitants a aquesta mostra formada per més de 150 fotografies del casc urbà, assut i horta d'Antella captades el 30 d'octubre de 1982 i dies posteriors i que han sigut cedides pels mateixos veïns del poble, "malgrat l'adversa meteorologia que, de segur, ha impedit que moltes persones, especialment d'avançada edat, pogueren acostar-se a visitar-la", per la qual cosa hem acordat mantenir-la oberta al públic fins el pròxim divendres.
Per mig de diferents fotografies captades abans, durant i després de la catàstrofe, l'exposició permet al visitant comprovar els greus i desoladors efectes provocats en l'assut, l'horta i part baixa del poble d'Antella com a conseqüència del trencament de la presa de Tous.
Antella és un poble que històricament ha patit nombroses inundacions però mai d'efectes tant devastadors i extraordinaris com els que va provocar el trencament de la presa de Tous. "Ací patírem una "pantanà" no una inundació més", "Era com si hagueren tirat una bomba", "no va quedar pedra sobre pedra" o "el terme va quedar convertir en un pedregar" foren alguns dels comentaris dels veïns que s'acostaren a visitar la mostra instal·lada precisament en un edifici que va ser reconstruït després de la catàstrofe i que des del passat mes d'agost acull l'Oficina de Turisme d'Antella.
Els danys causats en aquest municipi turístic considerat històricament com la porta de la Ribera foren extraordinaris en 1982 a causa de la particular orografia del terreny ja que està situat en l'extrem d'una estreta vall encaixonada per les muntanyes on el Xúquer entra en la planura fluvial de la comarca de La Ribera.
La mostra organitzada per l'Ajuntament d'Antella amb la participació veïnal romandrà oberta al públic fins el pròxim divendres al vestíbul de l'Auditori Municipal d'Antella amb l'horari de 17:00 a 19:00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada