dilluns, 22 d’octubre de 2012

ELS JUBILATS D´ALMUSSAFES CELEBREN EL SEU 34é HOMENATGEL'Ajuntament d'Almussafes donarà inici la setmana que ve a la XXXIV edició de la Setmana de la Tercera Edat amb la inauguració de la quarta exposició fotogràfica que, amb el títol Història d'una Vila, presenta més de dos centenars d'imatges antigues, cedides pels veïns i veïnes de la localitat.
Durant tota la setmana i fins al diumenge dia 21, el col·lectiu de jubilats i pensionistes de la localitat gaudirà d'una àmplia i variada agenda d'actes programats en el seu honor des de la Regidoria de la Tercera Edat.
L'Homenatge als majors d'Almussafes d'enguany 2012 va arrancar dilluns  dia 15, a  les 17 hores, amb la tradicional berenar amb xocolate i mona que es degustarà en la Llar del Jubilat i amb posterioritat, l'edil de la Tercera Edat, Esperanza Carbonell i l'alcalde, Albert Girona, inauguraren oficialment la mostra fotogràfica Història d'una Vila, una recopilació de més de 230 imatges de la localitat i dels seus veïns, cedides pels mateixos majors. L'exposició, en la que es representen moments històrics ambientats durant finals del segle XIX i la pràctica totalitat del XX, es podrà visitar fins al pròxim dia 16 de novembre, al hall de la Llar del Jubilat.

La segona jornada de celebracions va estar dirigida pel Cor del Cercle d'Arts Leopoldo Magenti d'Almussafes. A partir de les 18 hores, els seus integrants delectaren els residents de la Residència i Centre de Dia “La Vila d'Almussafes” amb la interpretació de consagrats temes com “Mareta, mareta” o “Ànima, cor i vida”, entre altres.
Per la seua banda, el grup de teatre Cresoles d'Almussafes, de l'escola de teatre municipal, integrada per membres de l'Associació de jubilats i pensionistes, va ser el protagonista de la vesprada del dimecres 19, atés que a partir de les 18.30 hores sorprengueren el públic amb l'espectacle Tres Forasters de Madrid. En la seua sèptima aparició pública, nou actrius i un actor foren els encarregats d'escenificar l'obra, dirigida per Josep Manuel Gil, davant de centenars d'espectadors.
La trenta-quatrena convocatòria de l'Homenatge a la Tercera Edat continuà el dijous a la vesprada amb la celebració, a la Llar del Jubilat, de diferents campionats de jocs de taula, en què els majors demostraren els seus coneixements d'estratègia en jocs tan dispars com el dòmino, el julep, el parxís o el burro, entre altres. Així mateix, a les 18.30 hores, tingué lloc el segon concurs de dolços i salats per a majors, on es premiava els tres plats més saborosos de cada categoria, a més d'obsequiar a la resta dels participants amb un detall.

Visites als nonagenaris i menjar multitudinària
A partir de les 17.30 hores del divendres dia 19, se celebrà la tradicional visita oficial als jubilats nonagenaris, els quals, igual que els seus antecessors, reberen una placa commemorativa per la seua longevitat. Les autoritats, acompanyades per membres de la directiva de l'associació de jubilats, van retre homenatge en aquesta ocasió a una desena de majors.
Ja a la nit un sopar i un ball posaren la guinda festiva a una programació cultural que continuà durant el dissabte a la nit, amb els populars balls del mantó i del farolet, i que es clausurà diumenge dia 21. Durant la jornada dominical, s'oferí una missa en honor dels jubilats i pensionistes i en acció de gràcies a la patrona de la localitat i, amb posterioritat, al voltant d'un miler de majors es donaren cita al pavelló poliesportiu per a disfrutar de la ja tradicional menjar de germandat amb què es posà punt final a l'Homenatge 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada