dimecres, 17 d’octubre de 2012

ALUMNES DE L´INSTITUT JOAN FUSTER DE SUECA VISITEN EL CENTRE OCUPACIONAL PER CONÉIXER EL TREBALL DELS USUARIS


Fa uns mesos es va posar en pràctica una iniciativa pionera que consistia en la realització d’una activitat conjunta entre els alumnes de Formació Professional de l’Institut Joan Fuster i els usuaris del Centre Ocupacional de Sueca. La proximitat entre els dos edificis, i el desconeixement mutu que existia sobre les activitats que es realitzen en cada un d’ells, els responsables d’ambdós van pensar en la possibilitat que, alumnes i usuaris, pogueren enriquir-se compartint les seues experiències i coneixements a través d’aquestes jornades d’aproximació, en les quals també ha participat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
La iniciativa està aconseguint una major sensibilització cap a les persones amb discapacitat. Els usuaris del Centre Ocupacional són els mateixos del curs anterior, però no succeïx igual amb els alumnes d'FP. El seu professor ha volgut que visqueren la mateixa experiència que els alumnes de l’any anterior i, per això, es va tornar a concertar aquesta visita al Centre Ocupacional. Allí, coneixen com és una persona amb discapacitat, les possibles causes d’una discapacitat, com arriben al Centre aquestes persones i quines són les seues funcions”, ha assenyalat Moncho.
A més d’aquesta informació, els alumnes realitzen també un recorregut per tot el Centre. Els usuaris, per la seua banda, reben les visites amb molt de gust, i els expliquen en què consistix el seu treball en els diferents tallers, com ara el de paper reciclat o el d’artesania en trencadís i pell”, ha explicat la directora del Centre Ocupacional de Sueca, Inma García.
En total, durant tota la setmana visitaran el Centre Ocupacional quatre grups de 25 alumnes de FP. “Ens agradaria que aquestes visites es convertisquen en una tradició en cada nou curs per tot el que aporten als que participen en elles, tant a nivell curricular, com d’aprenentatge de valors”, conclou Moncho.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada