dijous, 13 de setembre del 2012

LES ESCOLES D’ADULTS DE LA RIBERA COMENCEN EL CURS AMB UNA FORTA DEMANDA DE PLACES I AMB LA INCOGNITA DE LA NOVA LLEI D’EPA QUE PREPARA CONSELLERIA



Des de principis de setembre els Centres de Formació de Persones Adultes de la Ribera han començat el període de matrícula per al nou curs escolar. Com els darrers anys la demanda de places seguix sent superior a l’oferta que molts centres poden donar. L’augment de la desocupació i les exigències d’actualització i millora del curículum per a accedir al món laboral han fet que en els últims anys la demanda de places sobretot de Graduat en Secundària (GES) es dissparen.
Persones de totes les edats fan cua de vegades durant hores per poder matricular-se i poder així traure’s el titol de Graduat en Educació Secundària. 

Alumnes de GES fent cua per a matricular-se
També la resta de programes formatius que oferixen els Centres de la Ribera veuen augmentada la seua demanada , sobretot els cursos d’idiomes , anglés sobretot,  valencià o els que preparaen les proves d’accés a Cicles Formatius i a la Universitat.

Centres com Cullera i Sueca, omplin immediatament els grups de Graduat i molts estudiants han d’esperar-se a l’any següent o bé intentar preparar-se per a les proves lliures a través d’una acadèmia o pagant-se professors particulars.
Aquest grups també són els més demanadats a centres com els d’Alzira, Castelló de la Ribera, l’Alcúdia o Almussafes.
L’allau de persones que busquen una plaça per a poder actualizar el seus coneixements en un període en què la crisi oferix poques possibilitats de poder treballar, fa que molts centres intenten buscar fórmules equitatives perquè puguen matricular-se, bé a través de sortejos o per prioritats d’empadronament o necessitats.
Pel que fa a alguns programes formatius com idiomes o informàtica, alguns centres han fixat taxes a causa de les retallades i la manca de subvencions d’alguns programes o cursos per part de Conselleria.

Un curs marcat per la previsió d’una nova Llei de Formació de Persones Adultes.

El curs també vindrà marcat per l’agenda de negociacions que marque Conselleria si a la fi es decidix a traure una nova Llei de Formació de Persones Adultes , tal com ja havia suggerit l’any passat i que ja amb més contundència arreplegaven els mitjans de comunicació al més de juny. Segons declaracions de la Consellera d’Educació Maria José Català , l’avantprojecte de la nova llei contemplarà que l’Educació d’Adults puga ser semipresencial i on-line a través de CEDECEVE (Centre Específic d’Educació a Distància) i del que dependria almenys un centre per comarca. També ha informat que es podrien implantar les proves per a l’obtenció del títol de batxillerat i de programes encaminats a la inserció laboral. 

Reunió de la Mesa a Xàtiva
Per la seua banda la Mesa dels Agents Socials per la Formació de Persones Adultes, integrada per la federació d’alumnes de centres d’FPA, TAREPA, el Col·lectiu de Mestres Municipals, STEPV, FE CCOO PV i FETE-UGT PV) que es van reunir a Xàtiva al mes de juny van acordar instar a Conselleria a ajornar la negociació sobre l’avantprojecte a partir dels curs que ve per tal de garantir un procés en condicions i amb la participació del professorat , l’alumnat, els centres i els agents implicats en l’ambit educatiu de la Formació d’Adults , i a més demanaven que l’esborrany arribe als centres abans de començar la negociació , per tal que es puga discutir, fer aportacions i obrir un període suficientment ampli de reflexió i negociació perquè aquesta llei responga vertaderament als desitjos i necessitats de la ciutadania valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada