divendres, 7 de setembre del 2012

L’AJUNTAMENT DE CULLERA RESPON ALS RESPONSABLES D’ACECU SOBRE LES SEUES ACCIONS CONTRA L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL



                                                                                                                      Foto:Jordi Piris

L'associació de comerciants acusa  l’equip de govern de desídia i inoperància en la persecució de la venda il·legal

Nota de premsa del consistori: 

Segons informen des de l’equip de govern municipal, en les últimes setmanes s’han produït diverses mostres de contrarietat d’alguns comerciants de Cullera per la presència de manters al passeig marítim del municipi, fet que per desgràcia és massa comú en totes les platges i ciutats d’Espanya.
Davant d’aquesta situació, la convocatòria de manifestacions per part de la directiva de l’Associació de Comerciants ens pareix absolutament legítima ja que compartim la necessitat d’eradicar un problema que causa perjuí a tots: comerciants, artesans, dissenyadors, propietat intel·lectual de marques conegudes, etc., inclosos els gestors polítics dels municipis que es veuen en la tessitura d’utilitzar mitjans personals i econòmics per a combatre esta situació de venda fraudulenta.
No obstant això, després d’una primera manifestació on es reivindicava de forma genèrica l’actuació policial, ha anat apareixent en les convocatòries dels responsables d’ACECU, un caire clarament insultant contra l’equip de govern i més en concret contra l’alcalde, i una posició estranyament pròxima a les consignes polítiques d’algun partit incapaç de guanyar unes eleccions en este municipi.
Des de l’ajuntament hem estat sense contestar a les declaracions d’ACECU aparegudes en la premsa perquè entenem el malestar dels comerciants per la presència d’estes persones d’origen subsaharià, però, segons informen des del govern municipal, “no anem ha deixar passar sense resposta les crítiques cada vegada més bastes, exagerades i falses que s’han abocat per algun membre de la directiva de l’associació de comerciants”.
Les mateixes fonts indiquen que, “S’acusa a l’equip de govern de desídia i inoperància en la persecució d’esta activitat i es trasllada a l’opinió pública la falsedat que la policia local ignora este problema”. En primer lloc hem de comentar que la competència davant d’este tipus de delictes l’ostenta la Guàrdia Civil, i l’actuació de la policia local té un caràcter col·laborador. No obstant això, i com consta en els informes policials, este estiu el 60 % dels nostres agents de servici s’ha dedicat a vigilar el passeig marítim exercint una tasca preventiva intentant controlar la venda il·legal.
És evident, com tots hem pogut observar, que estes persones actuen de manera aparentment coordinada i fugen davant de la presència policial, retornant posteriorment o buscant un altre lloc. Açò és un verdader problema quan es parla de 14 km. de platges que vigilar.
Els directius d’ACECU ens acusen dient que la policia hauria d’actuar de manera sorprenent vestint de paisà, però el que callen, encara que se’ls ha informat, és que en el mes de maig la Delegació de Govern no va autoritzar la sol·licitud d’este ajuntament perquè 22 policies locals pogueren vestir de paisà per a la realització de control i diligències de prevenció de la venda ambulant il·legal.
A pesar del que transmet el president de l’Associació de comerciants de desídia per part de les autoritats locals, este estiu la policia local ha confiscat 3200 productes, ha detingut dos venedors per agressió i ha realitzat innumerables identificacions. Per a poder comparar la disposició per a acabar amb este problema en Cullera, podem comparar amb altres municipis, per exemple, com es va publicar en un mitjà de comunicació, la policia local de València ha imposat 45 denúncies per la venda ambulant durant els tres mesos estivals en el seu passeig i han confiscat 1.699 productes.
Entenem que intentar desqualificar l’alcalde i l’equip de govern no beneficiarà a ningú, excepte si s’està pensant en la seua carrera política personal; en canvi creiem que les solucions vindran de continuar gestionant junts per a eradicar este problema, com hem fet quan els directius d’ACECU s’han reunit amb la regidora de comerç o el de policia o quan es va invitar el president d’ACECU a participar en la junta local de Seguretat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada