dimecres, 5 de setembre del 2012

L´AJUNTAMENT D´ALZIRA RECORDA L´OBLIGATORIETAT DE LA GUIA DE CONTROL DE MERCADERIA PER A EVITAR ROBATORIS EN ELS CAMPS



Amb la proximitat de la tardor, en  què s’inicia la producció de les diferents varietats de taronja, l’Ajuntament d’Alzira recorda que és obligatori portar la Guia de Control de la Mercaderia al terme municipal. La guia permet controlar el transport de la fruita, amb l’objectiu d’evitar i controlar els robatoris en els camps.
A més, aquesta Guia ajuda a fer un seguiment de la traçabilitat del producte i garantir els drets del consumidor.
És una solució a eixos robatoris que es produïxen i que suposen una gran pèrdua per als agricultors. Un procediment que posem en marxa cada any per a garantir que les taronges arriben al seu destí de mans del seu propietari o d’algú autoritzat. Recordem que en el cas dels agricultors que venen la seua fruita correctament no cal disposar d’esta guia, ja que compten amb una documentació que la suplix. Si bé, és un document necessari quan no hi ha cap tipus de transacció econòmica o compra- venda”, ha comentat l’edil d’Agricultura, Enrique Montalvá.
La Guia de Control de la Mercaderia permet controlar que eixe transport de la mercaderia, així com el seu depòsit en els magatzems de destí, és legal i no es tracta de fruita robada. Es troba a disposició de qui la sol·licite al departament d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, així com també es pot descarregar en la pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira,  en l’apartat ordenances i reglaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada