dimecres, 12 de setembre del 2012

LA PRESTIGIOSA CLOWN SUÏSA GARDI HUTTER INAUGURA EL MIM AMB UNA CLASE MAGISTRAL I L´ESTRENA VALENCIANA DEL SEU ESPECTACLE JEANNE D´ARPÓ

CIA. LA CORCOLES


El llenguatge universal del gest com eina per a comunicar idees i emocions sustenta la Mostra Internacional de Mim (MIM). Una aventura gestual que  fins al pròxim 16 de setembre, oferirà 51 representacions en la seua programació oficial de teatre de sala, de carrer, i en espais no convencionals, amb més d'una vintena de companyies.
La vint-i-tresena edició del MIM, organitzada i patrocinada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Teatres de la Generalitat Valenciana i Fundació Bancaixa, en col·laboració amb el INAEM-Ministeri de Cultura i SARC-Diputació de València, obri les seues portes amb una classe magistral de la reconeguda i veterana pallassa suïssa Gardi Hutter. Sota el títol Ser simple és complicat, Hutter, que des del seu debut artístic en els vuitanta s'ha mantingut amb la seua especialitat, el clown, en el més alt del panorama internacional de les últimes tres dècades, reflexionarà sobre la dificultat de la senzillesa.
Ser complicat és fàcil i ser senzill és complicat. Un clown necessita idees clares, lògiques, radicals i sorprenents, però el treball bàsic és veure realment el que succeïx en una improvisació i trobar idees per a desenvolupar una història i una sorpresa per a acabar-la”, explica Gardi Hutter, que després de la seua classe magistral posarà en pràctica la seua disertació amb la representació de Jeanne D´ArpPó (La valenta Joana d'Arc). Un espectacle que arriba per primera vegada a la Comunitat Valenciana i en el qual l'artista encarna a una bugadera passada que somia amb realitzar accions heroiques. Com no troba enemics reals dignes d'ella, converteix la seua bugaderia en un grotesc camp de batalla generant situacions còmiques, tendres i emotives que han divertit i enlluernat als espectadors de tot el món, en els més de deu anys de vida i de gira internacional ininterrompuda d'aquesta obra, que arriba a Sueca amb l'aval de la crítica i del públic internacional.

LAS MITOCONDRIA
La primera jornada del MIM acollirà també la presentació de l'exposició taller de moviment Midriasi – Caixes habitades. Un projecte interdisciplinar de desenvolupament artístic comunitari entorn d'una instal·lació de caixes habitades, llibres d'artista i obra pictòrica, signat per les Mitocondria, grup integrat per la coreógrafa Alicia Herrero i per l'artista plàstica María Ángeles Vila.
Finalment, i ja passada la mitjanit, el circ, la dansa i el teatre gestual de la Cia. La Corcoles desplegarà la seua poesia visual en l'escenari de la Plaça de l'Ajuntament de Sueca amb Gris, un espectacle nominat en els premis de Circ Cirkolika 2011 com Millor Espectacle i Millor Companyia Emergent. Un número de funambulisme sobre cable, una contundent estructura que contrasta amb la fragilitat que transmeten els delicats moviments de l'única artista en escena, Mariona Moya, o alguns elements escenogràfics suggeridors, com una peixera de cristall.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada