divendres, 7 de setembre de 2012

LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA REFORÇA LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE DROGUES I ALCOHOL A L´ESTIU


La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) incrementa les seues activitats a les localitats en festes
Previndre el consum de drogues i alcohol durant les festes dels pobles de la Ribera Alta aquest estiu és l'objectiu principal per als tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta que porten a terme una campanya de prevenció per les localitats de la comarca sota el lema “Que les festes no siguen l’excusa”. La Mancomunitat ha distribuït cartells informatius pels llocs d’oci de jóvens i adolescents de Guadassuar, L’Alcúdia, Carlet i Montroi i ha publicat en els seus llibres de festes una Guia de consells responsables, que conté informació sobre els riscs del consum d’alcohol i drogues.

La campanya, que pròximament també arribarà a Tous, va destinada a evitar la iniciació precoç dels menors d’edat, que sovint comencen a beure alcohol en aquestes celebracions a causa de la tolerància social i familiar que hi ha. Segons els tècnics de la UPCCA de la Mancomunitat, la pressió de grup i la permissivitat social afavoreixen que el consum d’alcohol es repetisca i es normalitze. Per això el paper dels pares és molt important, ja que han de ser conscients que són models de comportament per als seus fills.
Les xifres són clares, el percentatge del consum experimental d’alcohol en els jóvens de 12-19 anys és del 77,9% i l’edat mitjana d’inici de consum d’aquesta substància es troba en els 13,4 anys. Segons el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, aquesta campanya està tenint molt bona acollida a les localitats on s’ha realitzat i ja pensem en repetir-la per Nadal i en ampliar-la a més municipis
D’altra banda, la UPCCA també ha realitzat tallers de prevenció sobre el tabac a les Escoles d’Estiu de Carlet i Massalavés i diverses activitats dirigides als adolescents de La Pobla Llarga relacionades amb els problemes més rellevants en aquesta edat, com són les drogues, les relacions socials i la sexualitat. Així mateix, la UPCCA ja ha représ la seua activitat de prevenció pels centres escolars i començarà pròximament amb les Escoles de Pares i Mares en tots els municipis adherits a aquest servei mancomunat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada