divendres, 7 de setembre del 2012

VALORACIÓ DADES DESOCUPACIÓ EN LA RIBERA DEL MES D’AGOST DE 2012


A les Comarques de la Ribera Baixa i Ribera Alta, tenint en compte les dades de desocupació registrat en el mes d’AGOST de 2012, podem destacar que:
Es produïx un INCREMENT de la desocupació respecte al mes anterior de 217 persones, la qual cosa suposa un total de 33723 aturats. La desocupació s’incrementa, per tant, un 0,65%, mentres que a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat el 1,28% i a Espanya un 0,8%.
A la Ribera Baixa, es produïx un increment de 76 desocupats, la qual cosa suposa una variació mensual de 0,89%, amb el que el nombre de desocupats se situa en 8604.
A la Ribera Alta es produïx un increment de 258 desocupats, que suposa una variació mensual de 1,04%, amb el que el nombre de desocupats ascendix a 25119.
L’any 2011, l’evolució del nombre d'aturats a les dos comarques al maig respecte al mes anterior va ser d’un 2,18%, un increment major que el produït enguany.
En termes interanuals, la desocupació a la Ribera Baixa i Ribera Alta ha augmentat en l’últim any en 2811 persones, la qual cosa suposa un augment del 9,09%.
Per sectors, assenyalem que a la Ribera Baixa, es produïxen augments en totes les activitats econòmiques i només es produïx un descens en l’agricultura i entre els desocupats sense activitat prèvia. Cal destacar l’increment interanual del sector serveis, on la desocupació ha crescut un 16,68 %
A la Ribera Alta, podem veure igualment com l’augment de la desocupació en el sector serveis és el que més creix en un any, practicament en la mateixa mesura que en la Ribera Baixa, un 16,67%.
Per municipis, la desocupació augmenta en totes les principals poblacions de la Ribera Alta sense excepció. A la Ribera Baixa també creix en totes les poblacions amb l’excepció d’un lleuger descens a Almussafes.
Des de la UGT entenen que la dada de desocupació registrada en el conjunt de la Ribera és molt negatiu. Consideren a més que aquestes dades reflectixen clarament la situació en què es troba la Comunitat després d’una política d’austeritat que no cedix, amb una conjuntura econòmica absolutament recessiva i sense cap tipus d’incentiu a la reactivació de la mateixa i a la generació d’ocupació. Situació que s’agreujarà en els següents mesos amb la pujada de l’IVA, afectant directament el consum intern del país, produint major destrucció d’ocupació.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada