dilluns, 3 de setembre del 2012

EL MUSEU DE LA FESTA D’ALGEMESÍ INAUGURA CINC EXPOSICIONS


El Museu València de la Festa rebrà als visitants que s’acosten a compartir les festes d’Algemesí amb cinc noves exposicions temàtiques en col·laboració amb diverses institucions i artistes. Cinc espais expositius temporals que se sumen a les dos exposicions permanents dedicades a les celebracions de la Mare de Déu de la Salut i a la Setmana Taurina.
El Patronat de la Festa presentarà els cartells seleccionats per a anunciar les celebracions del 2012 i la Diputació de València juntament amb l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Algemesí inauguraran “Sent i respira valencià”, una àmplia mostra del treball dels alumnes de l’Escola Superior de Disseny Gràfic de València en col·laboració amb la Unitat de Normalitzacio Llinguística de la Diputació sobre els materials distribuïts en les campanyes de promoció del valencià.

Tres artistes algemesinenses oferiran la seua visió particular sobre la festa. Francisco Ivars i Carmen Romeu presenten “Jocs´d’ingravitació”, composicions de pintura i escultura associades al moviment i la dansa com una part fonamental de la celebració d’Algemesí. Les escultures d’Ivars realitzades en fusta de taronger, ens presenten un conjunt de xicotetes criatures, lleugeres, quasi lineals, antropomorfes, que s’eleven en l’espai trencant els cànons de l’estabilitat i de l’equilibri gravitacional; com a sers fantàstics, intermedis entre l’esperit i l’home, entre les que destaca l’homenatge que l’autor realitza a la muixeranga.
Paula Trull torna al museu amb un conjunt de pintures coloristes realitzades amb distintes tècniques i materials, inspirades en les danses i en els carrers d’Algemesí que arrepleguen tot el colorit, la calor i l’emoció que transmeten les processons del 7 i 8 de setembre.
La “Associació d’amics de Joan Girbes” col·labora amb la instal·lació realitzada pels artistes Félix Pérez i P. Castella autors de la instal·lació “Variacions sensorials sobre la festa”, un muntatge artístic i on la plàstica i la creació audiovisual reinterpreten de manera suggeridora una particular visió sobre la festa.
D’aquesta manera el Museu, com cada setembre, se suma a les celebracions obrint la nova temporada amb una variada mostra d’informació i art que podrà ser visitada durant tot el mes de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada