divendres, 31 d’agost del 2012

LA 23a MOSTRA INTERNACIONAL DE MIM DE SUECA CONJUGA LES ESTRENES D’ESPECTACLES DE CARRER I LES ARTS PLÀSTIQUES


Juntament amb els muntatges de sala, el teatre de carrer protagonitzarà amb cinc estrenes a la Comunitat Valenciana la 23a Mostra Internacional de MIM de Sueca. Una cita amb el llenguatge gestual, programada del 12 al 16 de setembre, que davall el lema “One man xou / one women xou”, presentarà també una exposició-taller entorn d’una instal·lació de caixes habitades creada per les reconegudes artistes de trajectòria internacional María Ángeles Vila i Alicia Herrero.

Actuació Mim 2011 a la plaça de l'ajuntament
Com tots els anys en la Mostra Internacional de Mim, la programació del teatre gestual de sala i carrer es complementa amb la fusió de les arts plàstiques i escèniques en el recinte de la Sala d’Exposicions Els Porxets. En aquesta vint-i-tresena edició, el festival valencià presenta l’Exposición-taller de moviment Midriasi–Caixes habitades, un projecte interdisciplinari creat per Les Mitacondria.

Com assenyala Abel Guarinos, director del MIM, “les Mitocandria són la conjunció de dos personalitats úniques, l’artista plàstica María Ángeles Vila i la coreògrafa Alicia Herrero, coreògrafa de la companyia de dansa Alicia Herrero Danse Company”. Ambdós, explica “estan treballant ad hoc amb una vintena d’espectadors del festival que seran els protagonistes finals de singulars coreografies creades i assajades a la vista del públic durant el festival i dins d’unes escultures-caixes que compten amb espieres i fissures des de les quals es pot observar la creació”.
Aquestes peces interactives es convertixen en contenidors d’emocions on l’espectador s’endinsa en un escenari de sensacions. Vila presenta una atractiva selecció de la seua obra sobre la memòria realitzada per mitjà de diverses tècniques i inspirada en diferents disciplines artístiques. I Herrero dirigix una acció performática dins de les caixes, davall la investigació de moviment segons tècnica Carpí diem.

Estrenes a la Comunitat Valenciana

Tampoc faltaran enguany en el MIM els espectacles guies de carrers, gratuïts i destinats a tot tipus de públic, que es desenvoluparan per les places, carrers i mercats de Sueca. Estrena absoluta és el que ens oferix Decopivolta Teatre, que desembarca en el festival amb EnTRENtingudes, un espectacle en clau de clown en què dos peculiars personatges creuaran els seus camins mentres esperen l’arribada d’un tren.
Els espectadors tindran també l’oportunitat de veure quatre muntatges de carrer que arriben per primera vegada a la Comunitat Valenciana. En Gris, la Cia. La Corcoles oferix un sol funambulista que fusiona dansa, teatre gestual i circ amb la poesia visual. Teatre Salnitre ens presenta en el seu Amor Cec a un excèntric personatge que coneixerà l’existència d’un fill el dia del seu aniversari; i la Cia. Pere Hosta ens descobrirà en la seua última creació, Postal Express, l’humor d’un entranyable carter la rutina laboral de la qual s’allunya del motle convencional. Juntament amb ells, el francés Alain Billyork rendirà un Homenatge als clàssics del mim amb un espectacle itinerant que busca la proximitat i interacció amb el públic.
Maduixa teatre
Del carrer, i concretament de la principal via suecana, el carrer Sequial, serà protagonista la companyia Maduixa Teatre, que presentarà el seu espectacle itinerant Tam Tam, el mateix que uns dies abans discorrerà per la Fira de Teatre de Carrer de Tàrrega dins de la programació oficial d’esta. La companyia suecana està capitanejada pel jove Joan Santacreu, el qual ha confirmat que després del seu pas pel MIM visitaran unes quantes ciutats de França i de la geografia espanyola, i faran temporada en el Teatre Nacional de Catalunya amb el seu muntatge Arran!, presentat en la Mostra Internacional de Mim en 2009.

Podeu descarregar la Programació Mim 2012 a la pàgina especial Festes Sueca 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada