dimecres, 11 de juliol del 2012

SUECA COL·LABORA EN UN PROGRAMA D’INTERVENCIÓ I REINSERCIÓ DE MENORS SUBJECTES A MESURES JUDICIALS


A partir d’ara, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament intervindrà i tractarà directament amb els menors i joves del municipi que es vegen immersos en processos penals

Un exemple de les activitats socioeducatives que ja s’han portat a la pràctica per alguns menors infractors, ha consistit a aprofitar l’interés pels grafits per a repintar les instal·lacions de la UPCCA.

Des del passat 12 de juny, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Sueca ha assumit el desenvolupament del “Programa d’intervenció i reinserció social de menors i joves subjectes a mesures judicials de règim obert en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per al municipi de Sueca”, dependent de la Direcció General del Menor, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social. “A partir d’ara, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament intervindrà i tractarà directament amb els menors i joves del municipi que es vegen immersos en processos penals per la comissió d’accions tipificades com a delictes o faltes. Gràcies a això, millorarà la reeducació d’aquests menors, ajudant-los a través de la realització d’activitats socioeducatives”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
En concret, la primera fase del Programa consistirà a atendre les mesures previstes en el règim obert i reinserció social que no impliquen internament del menor en un centre, sobre: tractament ambulatori; assistència a centre de dia; permanència durant el cap de setmana en el domicili; llibertat vigilada; convivència amb una altra persona, família o grup educatiu; prestacions en benefici de la comunitat; o realització de treballs socioeducatius.
La reeducació dels menors es du a terme gràcies a la coordinació de tots els departaments de l’Ajuntament i els serveis especialitzats de què disposa el municipi. Un exemple de les activitats socioeducatives que  ja s’han portat a la pràctica per alguns menors infractors, ha consistit a aprofitar l’interés pels grafits per a repintar les instal·lacions de la UPCCA.
De tot el treball realitzat, la persona encarregada del seguiment mantindrà informada la Direcció Territorial de Justícia i Benestar Social, del recurs utilitzat en cada cas, així com de la seua coordinació amb altres institucions i de l’evolució dels menors i joves atesos.
En la sessió plenària celebrada el passat 5 de juliol, es va acceptar per unanimitat l’adhesió al conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Conselleria de Justícia i Benestar Social i les Fiscalies de les Audiències Provincials d’Alacant, Castelló i València, per a formar part d’un programa de mediació en matèria d’intervenció socioeducativa, atés que, des de l’Ajuntament de Sueca, com a entitat col·laboradora, ja es du a terme l’execució de les mesures judicials al mig obert als menors de la nostra població. “La finalitat és proporcionar, dins de les nostres possibilitats i a requeriment de la Conselleria i de les Fiscalies, els millors recursos socioeducatius per a cada un dels casos que ens siguen derivats en mediació. L’adhesió a este conveni no suposarà cap increment en el pressupost del nostre Ajuntament”, conclou Moncho.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada