dilluns, 16 de juliol del 2012

MILLORA LLEUGERAMENT LA SITUACIÓ DEL MAGRE AL SEU PAS PER L'ALCÚDIA


La Confederació destinarà el 100% de l'aigua de la depuradora al Magre mentre persistisca l'actual situació
Xúquer Viu comprova que comença a córrer aigua pel Magre, fet que podrà salvar la gran bassa amb peixos, aus i altres animals situada davall del pont de l'Alcúdia

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a través de la Comissaria d'Aigües, contesta a Xúquer Viu després de la denúncia formulada per aquesta organització, els escrits de l'Ajuntament de l'Alcúdia i les notícies de la premsa.
En el seu escrit la Confederació indica que la Guarderia Fluvial va visitar el passat dilluns la zona i va elaborar un informe confirmant la mortaldat de peixos i l'absència de reutilització de la EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) de Carlet per part dels regants.
Xúquer viu va realitzar gestions amb les Comunitats de Regants amb possibilitats d'utilitzar l'aigua de la depuradora transmetent-los la impossibilitat d'utilitzar aquests recursos, a causa de la situació del riu Magre per l'absència de pluges.
Segons expliquen des de Xúquer viu, malgrat ser una mortaldat moderada i les possibilitats econòmiques de la Confederació escasses en aquest exercici i a causa de l'alarma social generada, es va procedir a retirar els peixos morts l'11 de juliol per part de Tragsa.
Segons indiquen des de Xúquer Viu, la Confederació, té dubtes de l'evolució dels nivells en el riu Magre al llarg de l'estiu, encara que considera assegurada  l'aportació de la Depuradora i es comprometen a realitzar un seguiment.
La solució, indiquen des de la Confederació, no pot estar en l'embassament de Forata, perquè les pèrdues en el tram comprès entre l'embassament i el tram amb problemes i l'escàs cabal d'entrada en l'embassament, pràcticament nul, no ho permetria.
Xúquer Viu ha comprovat que l'aigua comença a córrer pel llit del Magre, encara que no ha arribat a la zona dessecada, qüestió que es podria produir en els pròxims dies. En aquest sentit hi hauria moltes possibilitats que se salve la gran bassa situada sota el pont d'entrada a l'Alcúdia en el qual s'han pogut observar distintes espècies de peixos, tortugues, ànecs, polles d'aigua i altres animals.
Xúquer Viu romandrà atent a l'evolució de la situació durant tot l'estiu i, malgrat que es irreversible el dany causat en la bassa dessecada, valora positivament les mesures preses per la Confederació que posen en valor l'actuació de denúncia i vigilància ciutadana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada