dimecres, 13 de juny del 2012

JÓVENS DE LA RIBERA VISITEN L’AGENDA 21 DE CARCAIXENT


L’actuació s’emmarca en un projecte europeu de les mancomunitats

Els jóvens de la Ribera pertanyents als consells locals de joventut d’Alzira, Algemesí, Carcaixent, Alginet, Albalat de la Ribera i Sueca, que integren el projecte europeu Sustainable Future, que duen a terme les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa a través del Consorci de la Ribera, han continuat amb les accions de capacitació del programa i han visitat l’Agenda 21 de Carcaixent.
El projecte, finançat per la Unió Europea en el marc del programa YOUTH21 i que es du a terme durant el 2012, es va iniciar amb la formació de sis jóvens pertanyents als consells locals de joventut de distints municipis en l’àmbit de l’Agenda 21 Local.
Després de la capacitació teòrica, els sis jóvens participants van visitar Carcaixent per a conéixer el funcionament d’una Agenda 21.
Així, van ser rebuts pel regidor de l’ajuntament de Carcaixent i president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, el qual els va felicitar per la seua participació i implicació en el projecte. A continuació el tècnic de medi ambient de l’ajuntament, Carlos Burguet, va explicar el funcionament de l’Agenda 21 en el municipi, la seua organització i va presentar diverses activitats realitzades en el marc de l’Agenda. Finalment, els participants del projecte van acudir a una sessió real de l’Agenda 21 de Carcaixent, on van presenciar directament el seu funcionament.
Una vegada conclosa la fase de capacitació, els sis jóvens participaran d’una manera activa en les assemblees de l’Agenda 21 Local dels seus diferents municipis i, paral·lelament, es reuniran els consells locals de joventut de la Ribera per a abordar aspectes concrets relacionats amb el futur sostenible dels municipis, com ara aigua, energia, mobilitat, etc. i plasmaran les conclusions en un document.
Sustainable Future culminarà amb la participació dels sis jóvens formats en una reunió transnacional amb jóvens de Polònia, Itàlia i Portugal on posaran en comú la seua visió sobre la implementació de l’Agenda 21 Local en els diferents països i compartir les reflexions sobre els aspectes debatuts en la reunió de consells locals de joventut de cada país participant. A partir d’esta trobada s’elaborarà una guia que arreplegue les conclusions del projecte i que servisca com a manual de recomanacions, des del punt de vista dels jóvens, per al desenvolupament de l’Agenda 21 Local.
Amb este projecte “volem implicar els jóvens en el seguiment de les polítiques locals en el marc de l’Agenda 21” ha declarat el president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, el qual ha assenyalat que “són els jóvens els que han d’estar més interessats en la implementació de l’Agenda 21, ja que d’ella depén com seran els nostres municipis en el futur”.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada