dimecres, 2 de maig del 2012

“VISIÓ CIENTÍFICA DE LES DROGUES: SI SAPS NO ET FIQUES” EN EL MUMA D’ALZIRA


L’exposició oferix informació veraç sobre l’ús i abús de drogues a través de metodologies interactives.

El Museu Municipal d’Alzira acollirà este divendres, a les 20 hores, la inauguració de l’exposició itinerant “‘Visió Científica de les Drogues: Si saps, no et fiques”. Una exposició que es podrà visitar del 4 al 13 de maig. L’exposició és una rèplica de la mostra que es troba al Museu Príncep Felipe, que ja ha sigut visitada per més de 20.000 valencians.
A través d’aquesta iniciativa, la Unitat de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament d’Alzira, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat, pretén oferir als ciutadans informació científica sobre les drogues, així com ajudar a comprendre els efectes i les conseqüències derivades del consum de substàncies psicoactives.
L’exposició està organitzada en cinc blocs temàtics :història de les drogues; neurociència; la classificació de les diferents drogues; factors que influïxen en la vulnerabilitat a l’addicció i una descripció de la xarxa assistencial de centres; i serveis de prevenció i assistència a drogodependents a la Comunitat Valenciana.
Des del coneixement que oferix la ciència, i amb la intenció d’utilitzar-la com a vehicle per a la difusió d’informació científica, l’exposició oferix als visitants l’oportunitat de comprendre de manera interactiva el món de les drogues. Es tracta d’una potent ferramenta preventiva on, a través de mòduls interactius, panells gràfics i audiovisuals, programes informàtics i maquetes, es pot conéixer de forma amena, científica i lúdica el complex món de les drogues i les drogodependències.
D’altra banda, l’exposició permet incrementar la percepció de risc que els ciutadans tenen davant del consum de drogues. De fet, segons un estudi realitzat per la FEPAD (Fundació per a l’Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències) a 500 escolars, jóvens de 12 a 18 anys que van visitar l’exposició ubicada en el Museu Príncep Felipe durant l’any passat, un 66,5% incrementen la seua percepció de risc, considerant-les més perilloses. L’estudi va consistir en la realització d’un test d’avaluació sobre els seus coneixements respecte als efectes de les drogues, tant abans d’entrar com a l’eixida de l’exposició. Es detectava que l’activitat exercida permet als jóvens augmentar el seu coneixement sobre les drogues. Un 58,6% va aprendre coses noves i més de la mitat va resoldre els seus dubtes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada