dimarts, 8 de maig del 2012

NOVA EDICIÓ DE LES JORNADES D´ORIENTACIÓ LABORAL A ALMUSSAFES


L'ajuntament impulsa l'accés al mercat professional amb l'organització del programa d'orientació laboral

Des del passat dilluns dia 7 i fins a aquest dijous dia 10, el municipi d'Almussafes es troba immers en la celebració de les Jornades d'Orientació Laboral 2012, una relació d'activitats formatives i pràctiques encaminades a impulsar l'accés al mercat de treball dels aturats de la localitat. Una jornada sobre tendències i oportunitats de negoci, tres tallers d'accions d'orientació del SERVEF, una conferència i una taula redona d'anàlisi de la situació actual són l'aposta d'aquesta nova convocatòria del consistori municipal.

Davant de l'actual situació de recessió econòmica, les administracions locals busquen iniciatives que faciliten la inserció laboral dels veïns i veïnes que es troben en situació de desocupació i precisament en aquesta direcció treballa el consistori d'Almussafes que des de fa quatre anys programa unes jornades d'ocupació centrades principalment en la població desocupada i, més concretament, en el col·lectiu de jóvens.
El programa d'aquesta nova convocatòria, organitzat conjuntament pels departaments d'Ocupació i Joventut de l'ajuntament va començar el dilluns dia 7, a les 18 hores, amb la celebració d'una jornada centrada en les tendències i oportunitats de negoci, impartida per Isidro Campo, tècnic del CEEI (Centres Europeus d'Empreses Innovadores) de València. Mig centenar de veïns i veïnes van assistir a aquesta primera acció, en la qual es va facilitar informació rellevant per a explorar tendències en el mercat i generar noves oportunitats empresarials, a més d'exposar-se exemples concrets de negocis efectius.

Prèviament, la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Sants Joans, i el regidor de Joventut, Carles Grancha, van presentar les distintes iniciatives que integren la nova edició de les jornades d'orientació laboral, que també incorporen tres tallers d'accions d'orientació convocats pel SERVEF, que es desenvolupen des del dimarts i fins a dijous, de 9.30 a 11.30 hores, al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. Al voltant de seixanta ciutadans participen en les tres accions, en què se'ls facilitaran les pautes per a l'elaboració del currículum vitae i cartes de presentació, a més de preparar-los per a afrontar una entrevista de treball i els corresponents processos de selecció. La recerca activa de treball, prèvia elaboració d'una agenda és una altra de les qüestions integrades en les esmentades accions d'orientació, que impartirà Núria Ramírez, tècnic orientador del propi SERVEF.

Per la seua banda, hui dimecres dia 9, a les 19 hores, el Centre Cultural acollirà una conferència d'anàlisi de l'impacte psicològic de la crisi, que impartirà el psicòleg de l'Ajuntament d'Almussafes, Salvador Quijal.

Les Jornades d'Ocupació 2012 també integren una Taula Redona centrada en el mercat laboral en els temps de crisi i en les oportunitats i eixides professionals actuals i de futur, que s'iniciarà a partir de les 17.30 hores, en el Centre Cultural. Pedro Valero, director del Centre SERVEF d'Ocupació, moderarà el debat en què exerciran de ponents Mª José Cubells, Delegada del Grup Temporing i Carolina Maurel, tècnic del CIER (Centre d'Iniciatives Empresarials de la Ribera)- PATER (Pacte Territorial per l'Ocupació de la Ribera).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada