divendres, 11 de maig del 2012

EL MANNEKEN PIS DE BRUSSEL·LES ES VIST DE MUIXERANGUER.


Aquesta serà la quarta ocasió en què l’emblemàtica figura de bronze es vista de muixeranguer i la primera després de l’obtenció del títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la festa local.

El passat dia 10 de maig de 2012, a la plaça del Manneken Pis de Brussel·les va tindre lloc la visita protocol·lària de les autoritats comarcals precedida per l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, a la figura emblemàtica per excel·lència de Brussel·les, el Manneken Pis.

Aquesta estàtua de bronze d’uns cinquanta centímetres situada al centre històric de Brussel·les s’ha vestit per quarta vegada amb el vestit més característic de les festes de la Mare de Déu de la Salut, unes festes que ja ostenten el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

García Mont ha subratllat “la gratitud de l’Ajuntament pel suport rebut per la Mancomunitat de la Ribera Alta i de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les per les gestions realitzades davant de l’Ajuntament de Brussel·les, perquè gràcies a eixe esforç ha sigut possible que de nou esta ciutat vista amb el famós vestit tradicional a un dels seus símbols, el Manneken Pis”.
Les anteriors edicions en què el Manneken Pis també es va vestir amb aquest vestit  típic de la Muixeranga van ser el 19 de setembre de 2009 (en una cerimònia que va comptar amb representacions, in situ, del ball de la Muixeranga), la segona el 7 de juny de 2010 i la tercera el 22 de novembre de 2011.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada