dimarts, 28 de maig de 2013

ALMUSSAFES FORMA A VINT-I-CINC VEÏNS I VEÏNES COM A CARRETONERS Ahir dilluns dia 27, el consistori d'Almussafes va inaugurar el curs teoricopràctic del maneig de carretons elevadores destinat a un total de vint treballadors del sector agrari i cinc persones desocupades del municipi.
El SERVEF sufraga el cost d'este taller gratuït, en el que els vint-i-cinc veïns i veïnes d'Almussafes participants es titularan com a operadors de carretons. El curs, que comprén 35 hores de formació, es clausurarà dijous que ve dia 30.
L'alcalde d'Almussafes, Albert Girona, ha visitat este mateix matí als vint-i-cinc alumnes que precisament han iniciat la seua formació, durant la jornada del dilluns, com a operaris de carretons elevadores. Un total de 20 treballadors del sector agrari i cinc veïns en desocupació, inscrits en el SERVEF, participen en esta activitat formativa, “Una ferramenta que a més d'impulsar el reciclatge professional de què disposen d'una activitat professional, augmenta les possibilitats laborals dels parats, atés que hi ha una important presència d'operadors logístics i empreses del sector de l'automoció que sol·liciten carretoners formats i amb la titulació oficial”, explica el president de la corporació.
El taller, impartit per un tècnic de prevenció qualificat amb experiència contrastada en formació d'operaris d'equips mòbils autopropulsats, comprén 35 hores de formació pràctica, que s'està desenrotllant en les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, emplaçat en el polígon industrial Rei Joan Carles I, així com l'aprenentatge de continguts teòrics.
Així mateix, dilluns que ve dia 3, un total de 23 veïns i veïnes del municipi en desocupació començaran el taller, el contingut teòric del qual s'impartirà durant la primera jornada en el Centre de Formació de Persones Adultes i el pràctic, de dimarts a divendres en el magatzem municipal, situat també en el polígon industrial.
L'any 2011, l'ajuntament va celebrar altres dos edicions del mateix taller, ja que en el 90 per cent de les ofertes de treball en què se sol·licita un carretoner figura com a requisit imprescindible la formació teoricopràctica per a poder manejar les dites màquines. De fet, tal com establix la normativa legal vigent - Llei de Prevenció de Riscos Laborals i el Reial Decret de disposicions mínimes d'equips de treball -, la conducció d'equips automotors està reservada a aquells treballadors que hagen rebut una formació específica per a la conducció segura de les esmentades màquines.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada