dijous, 10 de maig del 2012

CAMPANYA DE SALUT VISUAL INFANTIL A ALGEMESÍ


Durant 3 dies professionals de la Fundació Jorge Alió es desplaçaran pels diferents col·legis del municipi d’Algemesí per a realitzar revisions oftalmològiques a més de 350 xiquets i xiquetes de 4 a 6 anys.

L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Sanitat, posa en marxa la II Campanya de Salut Visual Infantil que es desenvolupa durant els dies 8, 9 i 10 de Maig als centres escolars del municipi.
La II Campanya de Salut Visual Infantil a Algemesí realitza revisions oftalmològiques als més xicotets de tipus screening, per mitjà d’un test. Els resultats de cada xiquet s’anoten en les fitxes per al seu posterior estudi.
A manera de joc, els xiquets participen en diferents test que mesuren la seua agudesa visual, la visió en tres dimensions i detecten la presència d’estrabismes i altres patologies. L’ambliopia és un altre dels aspectes que porten a examen els professionals i especialistes en els més menuts, ja que aquesta patologia sol detectar-se en edats molt primerenques.
L’ambioplía consistix en una disminució de l’agudesa visual que pot desembocar en dificultats en el rendiment escolar dels xiquets i xiquetes; per això des del Consistori s’ha volgut dur a terme novament la campanya de revisions per aconseguir detectar-la a temps i poder també corregir-la a la major promptitud.
Després de les revisions als més xicotets arribarà la nova campanya ocular per a adults que es posarà en marxa partir del mes de juny. Serà llavors quan s’iniciaran les inscripcions i posterior revisions dirigides a la tercera edat i població en general per a previndre el glaucoma conegut com ‘la ceguera silenciosa’.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada