L’Ajuntament
d’Alzira, des de la regidoria d’Educació i Infància, ha
compartit amb els centres escolars, la informació remesa des de les
entitats organitzadores de la XI edició del Dia Nacional de la
Nutrició 2012 que es commemora hui 28 de maig.
Enguany,
ha sigut a iniciativa de la Federació Espanyola de Societats de
Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) juntament amb altres
institucions.
Aquesta
edició està dedicada al rol dels iaios en l’educació dels
xiquets i les xiquetes, “Ensenyar a menjar és ensenyar a créixer”.
L’objectiu
és sensibilitzar la població de la importància que tenen els
majors de la casa per a menjar bé, així com augmentar la seua
sensibilitat per qüestions relacionades amb l’alimentació
intel·ligent. D’ací que aquest passat dissabte, s'ha organitzat
un fòrum “Alimentactívate” on es va debatre sobre aquesta
modalitat alimentària més responsable amb una sèrie de qüestions
al voltant de la salut, el medi ambient i la societat. Plasmant-se
allò que s’ha explicat en un taller pràctic d’introducció a la
cuina saludable, a través de l’elaboració senzilla de diversos
plats. Tot això a càrrec de la Fundació José Navarro en foment
de l’alimentació intel·ligent.

El
lloc va estar atés per un grup de cuineres africanes, autores dels
plats, que van servir entre altres delícies Bermisel (plat de pasta
amb verdures i carn), Bissap (beguda refrescant feta a base de suc de
flors hibiscus, herba-sana i sucre, molt típica de Senegal), rostes
de verdures i conill (típic de Nigèria) o empanades de carn
(recepta també d’este país). A més, van repartir un receptari
als interessats que es van acostar a l’activitat del projecte
“África en els foguers” i un relat sobre persones refugiades per
motius mediambientals titulat “Teixits de mar”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada