dilluns, 28 de maig del 2012

ALZIRA CELEBRA EL DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ

L’Ajuntament d’Alzira, des de la regidoria d’Educació i Infància, ha compartit amb els centres escolars, la informació remesa des de les entitats organitzadores de la XI edició del Dia Nacional de la Nutrició 2012 que es commemora hui 28 de maig.

Enguany, ha sigut a iniciativa de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) juntament amb altres institucions.
Aquesta edició està dedicada al rol dels iaios en l’educació dels xiquets i les xiquetes, “Ensenyar a menjar és ensenyar a créixer”.
L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que tenen els majors de la casa per a menjar bé, així com augmentar la seua sensibilitat per qüestions relacionades amb l’alimentació intel·ligent. D’ací que aquest passat dissabte, s'ha organitzat un fòrum “Alimentactívate” on es va debatre sobre aquesta modalitat alimentària més responsable amb una sèrie de qüestions al voltant de la salut, el medi ambient i la societat. Plasmant-se allò que s’ha explicat en un taller pràctic d’introducció a la cuina saludable, a través de l’elaboració senzilla de diversos plats. Tot això a càrrec de la Fundació José Navarro en foment de l’alimentació intel·ligent.
A més, el veïnat d’Alzira va poder tastar també algunes delicioses receptes tradicionals de Senegal i Nigèria en forma de tapa en un estand de la ONG Fundació Habitáfrica, instal·lat en la Plaça Major i que va servir per a celebrar el dia d’África, que es commemora internacionalment el dia 25 de maig.
El lloc va estar atés per un grup de cuineres africanes, autores dels plats, que van servir entre altres delícies Bermisel (plat de pasta amb verdures i carn), Bissap (beguda refrescant feta a base de suc de flors hibiscus, herba-sana i sucre, molt típica de Senegal), rostes de verdures i conill (típic de Nigèria) o empanades de carn (recepta també d’este país). A més, van repartir un receptari als interessats que es van acostar a l’activitat del projecte “África en els foguers” i un relat sobre persones refugiades per motius mediambientals titulat “Teixits de mar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada