dissabte, 21 d’abril del 2012

ACTIVITATS DEL CENTRE DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA D’ALZIRA.


Dins del calendari de programació sociocultural el Centre de Participació Ciutadana d’Alzira ha acollit diferents activitats . Es tracta d’accions variades i multidisciplinàries que aporten diversos elements positius tant en l’àmbit d’intervenció que es treballa al barri, com en la imatge del centre com un espai referent per al desenvolupament d’aquest tipus d’activitats.
Alumnes del Centre en un taller
Una de les activitats exercides en el CPC, va ser la Trobada nacional de Tècnics de la Fundació CEPAIM que treballen des de la intervenció comunitària en barris d’especial atenció. Al mateix, van assistir tècnics de diferents ciutats d’Espanya per a posar en comú les seues experiències i aportar estratègies d’intervenció per a la seua millora.
El centre va rebre la visita de Begoña Pernas, representant de la Federació d’Associacions de Dones Gitanes de Madrid (Karima). És membre actiu d’un projecte europeu on es treballa la intervenció comunitària en la població gitana des de diferents temàtiques: salut, educació, vivenda i ocupació. Interessada en el projecte RIU que es du a terme a Alzira, va visitar el Centre de Salut Pública i el CPC, per a conéixer la bona pràctica de l’aplicació del centre al barri de l’Alquerieta i com es treballa des d’allí la intervenció comunitària amb la població desfavorida.
Quant a les activitats dirigides a la població del barri, la setmana que ve, el centre acollirà la Setmana del Llibre. Es duran a terme uns tallers per a fomentar l’hàbit lector, dirigits a xiquets i xiquetes de 5 a 9 anys. Concretament, els dies 24 d’abril i 2 de maig.
Coincidint amb les diferents festes i celebracions com a Carnestoltes, Dia Internacional de la Dona, Falles, Setmana Santa, etc. el CPC realitzarà activitats relacionades amb les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada