divendres, 30 de març del 2012

COMENÇA EL CURS PER A DEIXAR DE FUMAR DE L´AJUNTAMENT DE SUECA

Les instal·lacions del CEAM de Sueca van acollir dijous 29 de març la primera de les sessions del curs per a deixar de fumar, que oferix l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Sanitat, amb la col·laboració de l’Associació contra el Càncer (AECC-Valencia).
El curs té una duració de 12 sessions distribuïdes al llarg de l’any i es basa en teràpies grupals. Un total de 21 persones del municipi se sotmetran durant aquest període  a les proves i controls que els proposaran per a aconseguir el seu propòsit de deixar de fumar. Encara que el curs és gratuït, se sol·licita un compromís d’assistència.
A més de les sessions grupals, a cada participant se li realitzarà una revisió individual, tant psicològica com mèdica, per a valorar si és un bon moment perquè eixa persona deixe de fumar, els seus antecedents patològics, la medicació que està prenent en l’actualitat, i si és necessari o no prescriure algun tipus de fàrmacs que li puguen ajudar a deixar de fumar.
La regidora de Sanitat, Josefa Juan, va animar a totes les persones que hi participen a aconseguir els seus propòsits. “Deixar de fumar és una de les mesures preventives més importants a nivell sanitari per les greus conseqüències que té, tant a curt com a llarg termini, complicacions que provoquen nombrosos ingressos i augment de la mortaldat. Deixar de fumar és una decisió important però difícil de portar a terme amb èxit, que moltes vegades precisa de l’ajuda de professionals, i ara és el moment d’aprofitar al màxim l’aportació que realitzem des de l’Ajuntament de Sueca”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Josefa Juan.
El passat mes de febrer, es va iniciar el curs al Mareny de Barraquetes, on un grup de 20 persones de l’entitat local menor es beneficien ja d’aquestes sessions.
Des de l’any 2006, Sueca oferix la possibilitat de deixar de fumar d’una manera gratuïta a totes aquelles persones interessades, organitzant cada any un curs d’estes característiques, o dos si la llista d’espera resulta molt nombrosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada