divendres, 30 de març del 2012

BENIFAIÓ TRAU ENDAVANT EL PLA D’AJUST PER A AGILITZAR EL PAGAMENT A PROVEÏDORS

Les factures impagades ascendixen a 2’4 milions d’euros.
El vot de qualitat de l’alcaldessa permet aprovar el pla.
PSPV-PSOE i Gent per Benifaió van votar en contra d’aquest pla d’ajust.

Els proveïdors que tenen pendent el cobrament de les seues factures amb l’Ajuntament de Benifaió podran veure saldat el seu deute gràcies a l’aprovació en el ple extraordinari celebrat  dijous passat del Pla d’Ajust, un pla exigit pel Reial Decret Llei 4/2012 de 24 de febrer de 2012.
Els grups PSPV-PSOE i Gent per Benifaió van votar en contra d’aprovar el pla. El portaveu socialista Xavier Martínez va justificar la postura en contra per raons de forma i de contingut: “no ens han donat ni participació ni temps per a valorar aquest pla, a més pensem que el Reial Decret ataca a l’autonomia municipal per culpa de no haver fet bé els deures el consistori. Si el PP haguera gestionat correctament no hauríem de recórrer a aquest pla”.
En la mateixa línia es va mostrar el portaveu de Gent per Benifaió, José Vicente Zafra que va manifestar que s’aprove o no el pla “els proveïdors cobraràn igual, el problema és com pagarà l’Ajuntament ja que es tracta d’un pla a deu anys d’execució i això farà que el  consistori s'hipoteque dos legislatures més”.
Vicent Tomás, representant del BLOC, donà suport amb el seu vot a la proposta popular d’executar el pla d’ajust. Tomás va parlar  que “els proveïdors han de cobrar i amb aquest Reial Decret se certifica unes obligacions pendents que s’han de complir i esperem que l’equip de govern trie la millor opció per a realitzar els pagaments”.
El portaveu popular José Luis Monrabal va qualificar l’actitud del grup socialista d' “intentar estrangular a l’equip de govern. Vostés han rebut tota la informació necessària, només saben que criticar i criticar i posar obstacles quan hi ha coses que  poden millorar la situació, com és este pla d’ajust per a pagar als proveïdors, pensen a boicotejar la tresorera d’este ajuntament perquè tinguem una situació encara més difícil”.
Monrabal va declarar que “podem avançar que en 2011 hem tingut menys despeses que ingressos amb un superàvit en este concepte de 798.000 euros després del tancament pressupostari”.
En la votació, l’absència justificada del portaveu del Bloc Eduard Gómez va fer que es produïra un empat, 8 edils en contra del pla (PSPV-PSOE i Gent per Benifaió) i 8 a favor (PP i regidor del Bloc). Després d’una segona votació amb igual resultat el vot de qualitat de l’alcaldessa va permetre un desempat per a aprovar-se aquest pla d’ajust.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada