dissabte, 31 de març del 2012

PINTURA I FOTOGRAFIA AL MUSEU VALENCIÀ DE LA FESTA D’ALGEMESÍ



Divendres passat 30 de març es van inaugurar les exposicions: “Venus linua”: del pintor d’Algemesí Toni Talens i “Correfocs” fotografies del valencià David Cantillo, que arreplega 33 instantànies del correfoc
El projecte “Correfocs, Foc en les mans” naix en 2005 en un intent de retratar unes festes arrelades profundament a la cultura del foc i la pólvora.
En 2008 s’estrena l’exposició a la sala Ignacio Barceló, de Còrdova de la mà d’AFOCO i posteriorment a Màlaga
Des d’Algemesí el projecte es traslladarà a Catalunya i Balears ja que en les tres comunitats es realitza aquest acte festiu.
l’Intent d’aquesta mostra és trobar les similituds i les divergències que donen a aquest acte festiu la diversitat i riquesa que atresora.
En el concurs mensual Editor’s Choice de Cànon, ha sigut reconeguda una de les imatges d’aquesta exposició com a finalista en una selecció de 30 entre les milers rebudes. Davall el tema Darkness (Foscor) ha quedat posteriorment en primera posició en l’elecció del públic (Public’s Choice)
Toni Talens és un treballador de les arts plàstiques, com ell mateix es definix, i ara presenta la seua segona exposició composta per 23 pintures de tècnica mixta sobre llenç i cartó.
Per a Gabriel Palop, regidor de Cultura i Turisme aquestes dues exposicions “són una altra oportunitat per a presentar obres de jóvens artistes i acostar-les al públic en general. Es tracta de dos exposicions distintes però amb el nexe comú en l’àmbit personal dels dos autors: Toni Talens com a guanyador i dos vegades finalista en el concurs de cartells de la Mare de Déu de la Salut i David Cantillo que en els últims anys ha fotografiat aquesta festa i és l’autor de les imatges de la celebració en la Guia didàctica del Museu Valencià de la Festa editada per la Diputació de València” .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada