dimarts, 21 de febrer del 2012

MÉS ALGEMESÍ DEMANA QUE EL PLE ES PRONUNCIE CONDEMNANT LA REPRESSIÓ CONTRA ELS ESTUDIANTS


No és política de MÉS ALGEMESÍ portar a plenari assumptes que no tinguen una relació directa i clara amb la política municipal, però en aquesta ocasió considera que cal fer una excepció. En la nota de premsa que ha emés MÉS ALGEMESÍ els membres de la Coordinadora, molts pares i mares de xavals d’aquesta edat  han indicat que "ens hem quedat impactats amb les imatges que hem pogut contemplar relatives a la repressió i agressions que estan sofrint els estudiants de València que majoritàriament opten per una acció no violenta. Indignats i corpresos hem decidit presentar aquest matí una moció de repulsa i condemna a la brutal actuació de la policia antiavalots." 
Segons aquesta formació "És signe d’una societat democràtica que la gent discrepe i manifeste al carrer la seua disconformitat. Silenciar els que discrepen i protesten per la via de la violència és digne de societats totalitàries. La violència sempre és condemnable, vinga d’on vinga però la violència i brutalitat policial ho són més en un estat de Dret perquè no sols causa mal en els que reben el colp, sinó que causa mal a la percepció que té la societat d’aquells que han de procurar mantenir l’ordre."
"Una societat que envia a policies a perseguir amb porres i bales de goma al joves, que permet que la policia els colpege amb tanta brutalitat i que els detinga per protestar, és un societat malalta. Un Cap de la Policia que s’atreveix a parlar dels nostres joves com a “enemics” és indigne del càrrec que ocupa."

 Des del dimecres 15 de febrer les actuacions policials no han fet més que agreujar la situació i els esdeveniments d’ahir dia 20 són una prova. Per tant aquesta formació considera que la Delegada del Govern és la darrera responsable de la situació de tensió que s’ha creat perquè no ha sabut emprar els efectius policials per allò que han de servir, per evitar que les coses vagen a més. "Paula de León ha optat per tot el contrari, per tirar-li “benzina al foc”, i ho ha fet perquè no sols vol uns joves sense futur sinó uns joves –i una societat- en continua submissió."
Per aquestes raons MÉS ALGEMESÍ ha presentat una moció per demanar que el plenari condemne els incidents i per a sol·licitar la dimissió de la Delegada del Govern., segons ha manifestat el portaveu Josep Bermúdez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada