dimarts, 21 de febrer del 2012

MADUIXA TEATRE, LA COMPANYIA ENCARREGADA DE L´ESPECTACLE PREVI A LA CRIDA FALLERA 2012 DE VALÈNCIA






La companyia professional de Sueca Maduixa Teatre ha sigut l’encarregada de l’espectacle previ a l’acte de La Crida del pròxim diumenge a les històriques Torres de Serrans del Cap i Casal.
Des de Maduixa Teatre som conscients de la gran responsabilitat que recau sobre nosaltres i Ricardo Caballer (RICASA) en la vesprada de diumenge”, comenta el jove director de la companyia.
Maduixa Teatre juntament als professionals de l’empresa pirotècnica valenciana més important amb Ricardo Caballer al front, faran vibrar a centenars de milers de persones tant en viu als peus de les torres com a través dels diferents mitjans de comunicació que retrasmetran l’acte en directe.
La Crida tindrà esta edició un gran component visual i plàstic amb el muntatge dirigit pel director de la companyia, Joan Santacreu. Amb disseny de vestuari del guanyador d’un premi Max, Joan Miquel Reig i màsqueres del també actor Enric Juezas.
Per a esta ocasió el reconegut estilista Tono Sanmartin caracteritzarà amb una de les seues espectaculars perruques a la cantant que posarà veu a l’espectacle.

Una poesia visual, metàfora de la festa, que reuneix tots els elements ancestrals fallers, suspesos en l’aire a 20 metres sobre el terra amb banda sonora original composada pel
músic valencià Damián Sánchez.
Enguany anem a treballar amb menys pressupost del que s’ha destinat en ocasions anteriors a l’acte, però ho anem a suplir amb imaginació i professionalitat, amb una producció de factura 100% valenciana en la que hi ha implicats un gran número de professionals del sector, grans artistes multidisciplinaris amb molt de talent. Tenim un pressupost ajustat però això no ha estat cap impediment per dissenyar un espectacle a l’alçada que València i la festa fallera espera”, explica Joan Santacreu.
L’inici de l’acte, a les 19:40h, començarà amb el màgic incendi de les Torres de Serrans. Un joc de foc fred i fum que simbolitza l’acte d’encendre la metxa, amb el que Ricardo Caballer ret homenatge a un ingredient indispensable a la festa: la pólvora. La percussió, protagonista de l’acte, serà un tribut als milers de músics que agrupats en bandes o xarangues, amenitzen els actes i posen banda sonora als records imborrables a la retina fallera. I per últim “la veu”. L’ànima de la festa. Una actriu posarà veu, amb el llenguatge universal de la música. Ella simbolitza la il·lusió, sense la qual no seria possible esta festa any rere any. Il·lusió que canta i “crida” al món sencer a viure una festa que pretén ser Patrimoni Cultural i Immaterial no només de València sino de tota la Humanitat, com ho son ja recentment les festes patronals d’Algemesí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada