divendres, 17 de febrer del 2012

BLOC-COMPROMÍS DEMANA UN INFORME SOBRE ELS EFECTES DE LES GELADES AL CAMP CARCAIXENTÍ

L’informe permetrà valorar la conveniència de sol·licitar mesures de suport als llauradors afectats, per exemple l’exempció de l’IBI rústica

Els efectes de les gelades patides a la Ribera com a conseqüència de l’ona d’aire siberià de les últimes setmanes són molt evidents al terme de Carcaixent, amb danys que van més enllà de les fulles cremades pel fred, amb arbres afectat en la llenya.
Cap zona del terme ha escapat de les gelades, que malauradament s’han produït quan encara penjava dels arbres una part important de la collita tarongera d’aquesta temporada.
Des de Bloc-Compromís de Carcaixent demanem que es faça una valoració dels danys, i dels seues efectes, amb l'objectiu de plantejar mesures de suport a oferir als llauradors afectats, com per exemple una exempció total o parcial de l’IBI rústica per a 2012. En eixe sentit volem que els tècnics municipals en col·laboració amb el Consell Local Agrari elaboren un informe on es comptabilitzen les pèrdues sofrides i poder així justificar els danys soferts.
Així, Paco Salom afirma que “tot i que sabem que l’agricultura ja no té el pes que tenia en l’economia local, és indubtable que continua sent bàsica per a moltes famílies de Carcaixent. El fred s’ha endut per davant molts jornals, però també l’esforç econòmic de tot un any. Si ja començava a ser habitual veure camps abandonats, molt ens temem que la cosa pot empitjorar.”
Per la seua banda, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ja s’ha posat en contacte amb Paco Salom, portaveu de la coalició a Carcaixent, per oferir a la localitat tot el seu suport i manifestar la seua disposició per tramitar qualsevol pregunta o iniciativa davant les Corts Generals que es considere oportuna. No de bades Joan Baldoví forma part de la Comissió d’Agricultura del Congrés, en la que ja a principis de febrer denuncià la precària situació del camp valencià, històricament marginat tant pels governs del PP com del PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada