dimecres, 29 de febrer del 2012

ALMUSSAFES INICIA LA SEGONA EDICIÓ DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ AMB ONZE PARELLES

El programa 2012 es coordina de nou des del Departament de Valencià de l'Escola d'Adults


El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d'Almussafes va acollir, ahir dijous dia 1, l'acte de presentació de les onze parelles amb què la localitat riberenca inaugura enguany la segona edició del programa de participació lingüística Voluntariat pel Valencià, impulsat per Escola Valenciana- Federació d'associacions per la Llengua, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació del consistori municipal.

L'Ajuntament d'Almussafes s'ha sumat, per segon any consecutiu, a aquesta iniciativa de promoció del valencià que, amb el lema “Parla'm en valencià”, posa en contacte a persones que volen aprendre valencià amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-lo.

L'alcalde mateix, Albert Girona, juntament amb la regidora d'Educació, Elia Alepuz, i la professora de Valencià del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, Marta Malet, presentaran, a partir de les 18.30 h. a les 11 parelles lingüístiques creades enguany.

El grup d'aprenents ho conformen castellà parlants i estrangers, que amb l'ajuda dels 11 voluntaris desenvolupament la desena de sessions que doten de contingut el programa de participació lingüística, a què el president de la corporació defineix com “un excel·lent vehicle d'integració i normalització de la nostra llengua”. Les parelles assistents a l'acte rebran el material de treball per a començar a desenvolupar el programa, buscant per a això contextos reals i quotidians.

Almussafes es va convertir el passat any en l'onzena població de la Ribera a posar en funcionament l'esmentat programa, dotat d'una gran flexibilitat i autonomia i que té com a punt de referència el Centre Permanent d'Adults. De fet, en la seua primera convocatòria, es van formar 16 parelles que van treballar la iniciativa amb èxit. La regidora d'Educació ressalta el compromís que sempre ha mantingut l'Ajuntament d'Almussafes amb la llengua valenciana, ja que a més d'acollir dos Trobades en Valencià, impulsa altres iniciatives que perseguixen l'augment progressiu del seu ús entre la població.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada