dimecres, 4 de gener del 2012

El nou centre de dia d'Algemesí obri les seues portes


ASFAL serà l'entitat que es farà càrrec de la gestió del nou centre  de dia en coordinació amb l'Ajuntament d'Algemesí.  

Durant la primera setmana de l'acabat d'estrenar 2012 el nou centre de dia d'Algemesí obrirà les seues portes i es posarà en marxa. D'aquesta manera, un dels grans projectes del govern d’Algemesi, el nou centre de dia,  es posa en funcionament per a oferir un nou espai destinat a les persones majors de la localitat que requereixen una atenció especial.

El nou centre de dia té una capacitat òptima per a atendre a 60 persones, si bé les dimensions de l'edifici permeten acollir fins a 90 persones, encara que aquesta capacitat és ampliable ja que l'edifici disposa d'una segona planta de 800 m2 ,en l'actualitat totalment diàfana. ASFAL, l'Associació de Familiars d'Alzheimer del municipi serà l'entitat que es farà càrrec de la gestió del nou centre  de dia, en coordinació amb l'Ajuntament d'Algemesí.

“És una gran satisfacció veure acomplit i en funcionament este gran projecte, perquè els nostres majors necessitaven un espai digne i en condicions per a poder veure ateses totes les seues necessitats. A més, d'esta manera complim amb el compromís que adquírem en esta legislatura i amb tots els familiars de persones que patixen malalties degeneratives com l'Alzheimer” explica l'alcalde d'Algemesí, Vicent Ramón García Mont.

“Estem molt contents perquè finalment s'ha complit un somni. Ara sí podem dir que disposem d'unes instal·lacions immillorables i a més totes les persones que volien entrar en ASFAL i no podien per falta d'espai, ara podran fer-ho; no quedarà ningú en llista d'espera i tots aquells majors amb necessitats especials que ho desitgen podran ser ateses pel personal de l'associació. És la millor notícia que podíem rebre en Nadal” citen des de l'associació ASFAL.

El nou edifici ha costat 1.524.334 euros, dels quals 600.000 euros han sigut aportats per la Diputació de València  i 255.000 per part de la Conselleria de Benestar Social. La resta del muntant, 669.334 euros, més els projectes i equipament de l'edifici han sigut hi ha càrrec de l'Ajuntament algemesinense.

Construït sobre una parcel·la municipal ubicada en la zona residència d'El Pla, concretament en la confluència dels carrers Albotaina, la Safor, la Marina i la Vall d'Albaida, el centre de dia té una superfície construïda de 940 metres quadrats, més un soterrani d'1.140 metres quadrats amb capacitat per a 39 vehicles. A més, compta amb una primera planta de quasi 800 metres quadrats.

En la planta baixa es distribuïxen els espais de sala d'activitats, sala polivalent, zona de rehabilitació, bany geriàtric, menjador, cuina, vestuaris, recepció i administració. A això s'unix una zona exterior enjardinada de quasi de 600 metres quadrats on es disposaran jocs de mobilitat per a adults.


SS.MM. Els Reis Mags d'Orient visitaran el nou centre de dia d'Algemesí

Durant la pròxima visita programada que realitzaran SS.MM. Els Reis Mags d'Orient  a la localitat d'Algemesí, visitaran, com ja és costum, als majors  que es troben en el centre de dia.

En aquesta ocasió, després del seu aterratge en helicòpter a la plaça del Pla, programada per a les 17.15h del pròxim dia 5 de gener del 2012, SS.MM. Visitaran el nou centre de dia i faran entrega dels regals als majors sobre les 18 hores al nou centre de dia, i d'allí posteriorment partiran per a iniciar la cavalcada i visitar tots els xiquets i xiquetes d'Algemesí.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada