dissabte, 7 de gener del 2012

Sueca exigirà al nou govern el soterrament de les vies del tren


El Ministeri de Foment, l’Ajuntament de Sueca i l’administrador d’Infraestructures Ferroviàries, van firmar el Protocol per a la integració del ferrocarril al seu pas pel nucli urbà de Sueca

          Després de la reunió mantinguda el passat mes d’octubre entre l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i els regidors, Dimas Vázquez i Enrique Vidal, amb els aleshores responsables del Ministeri de Foment per a tractar la problemàtica de les vies del tren al seu pas pel municipi, l’Ajuntament ha rebut el Protocol firmat pel  Ministeri i l’administrador d’Infraestructures Ferroviàries, per a la integració del ferrocarril al seu pas pel nucli urbà de Sueca. L’Ajuntament considera, “com un dels objectius prioritaris del model territorial desitjat per a l’interés general del municipi, la integració de les instal·lacions ferroviàries existents per a connectar adequadament el nucli urbà tradicional amb els desenvolupaments residencials existents i futurs”. Per això, des del consistori, “s’insta als nous responsables del govern central, a concretar una reunió perquè, amb el protocol firmat pels seus antecessors, posar en marxa com més prompte millor l’estudi tècnic de la solució idònia per al problema històric que té Sueca amb les vies del tren”. 

            El Protocol firmat arreplega, com a objectius més imporantes de l’actuació: la integració de la línia ferroviària en l’àmbit que, en raó del model territorial previst per l’Ajuntament en el seu Pla d’Ordenació Municipal, minimitze l’efecte barrera que suposa el traçat actual; la millora de l’accessibilitat al servei ferroviari dels habitants de Sueca; i la millora del medi ambient urbà de la zona veïna al ferrocarril. El Ministeri es compromet a elaborar els estudis tècnics i econòmics necessaris per a determinar el cost de l’execució de les obres d’integració del ferrocarril. L’Ajuntament, per la seua banda, es compromet a realitzar els estudis econòmics i financers necessaris per a garantir la seua aportació per al finançament de les actuacions previstes en este Protocol, amb càrrec als possibles aprofitaments urbanístics. Una vegada obtinguts els resultats dels estudis, les parts determinaran la viabilitat econòmica de l’operació i podran subscriure un Conveni de Col·laboració en el qual es concreten els terminis per a executar-la i l’aportació dels recursos necessaris.

            Pel que fa al finançament, el Ministeri, a través d’ADIF, té intenció de contribuir al projecte d’integració aportant els terrenys i els aprofitaments urbanístics que resulten de la seua titularitat. L’Ajuntament té intenció de finançar el cost de la integració del ferrocarril no cobert per les aportacions del Ministeri de Foment o d’ADIF, amb els recursos econòmics que s’obtinguen dels desenvolupaments residencial o industrial previstos sobre sòls de la seua titularitat en els àmbits afectats o sobre els sòls transmesos per ADIF. La forma, procediment i aportació de cada part per al finançament de l’actuació es concretarà en un conveni posterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada