dijous, 15 de setembre del 2011

El 1r premi del 51 Concurs Internacional de paella valenciana se'n va a Riola

Diumenge 11 de setembre tingué lloc la 51 edició del Concurs Internacional de paella valenciana  celebrat a Sueca que com ja és tradicional posà punt i final a la setmana de festes majors d'aquesta localitat.

Un any més l'afluència de públic que de bon mati omplia el parc de l'Estació va ser massiva, com també la participació de restaurauradors d'arreu del món. Una vegada més s'ha pogut comprovar com el plat valencià per exel·lència es fa a les cuines de Chicago, Narbona o Tòquio. Restaurants provinents d'arreu de la península coma ara Còrdova, Madrid, Albacete o Malaga van estar presents juntament amb el grup més nombros que provenia d'arreu de terres valencianes, Cullera, Sueca, Riola, Beniparrell, València, Sedaví o Barx van ser algunes de les localitats que hi participaren en aquesta 51 edició. 

El lliurament dels  premis que va tindre lloc a la Sala Cancela de la localitat arrossera, va comptar amb nombroses presonalitats dels món de la política, la cultura i la societat cívil. 
Cap a les 16'30h de la vesprada es van donar els premis que van recaure en aquesta edició de la següent manera: 

Mencions especials del jurat a :  Restaurante Kasler de Jaén,  Restaurante el Patio de Màlaga i Restaurant Le Saint Georges de Narbona (França) 

El premi "Nicolau Primitiu" per a cuiners menors de 24 anys va ser atorgat a Jordi Borillo de 21 anys del Restaurant Rossinyol de Nàquera.

La millor paella de fora de l'estat espanyol va anar a parar a Tòquio, per al Restaurant Ginza Espero, la representant del qual va recollir el premi amb una fota ovació del públic i  fortament emocionada. 

El premi a la millor paella de fora de la Comunitat Valenciana va recaure en el Restaurante Belsay de Còrdova i el seu cuiner Pepe Sanchis. 

I el de la millor paella d'àmbit comarcal va ser atorgat a Paco Grau i el Restaurant l'Illa de Cullera. 

A patir d'ací l'expectació va pujar d'intesitat ja que només quedaven per atorgar els tres primers premis:

3r premi, dotat amb pergamí i 1.000 euros  per a l'Escola d'Hostaleria TAES de València

2n premi, dotat amb pergamí i 1.500 euros per al Restaurant Casa Chaparro de Riba-Roja del Túria

I per fi ja ben entrada la vesprada tota l'expectació es va centrar en els presentadors quan van anunciar:
"  i el 1r premi a la millor paella del món, és per a ... La Sala Braham de Riola"
Moment en que el public va esclatar en aplaudiments davant d'un Salvador Chofre i el seu ajundant Mauricio que emocinats va arreplegar el pergami i els 2.500 euros del 1r premi que els acreditava comals cuiners que han fet la millor paella del món de l'any 2011. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada