dimarts, 17 de setembre del 2013

EL GOVERN DE CULLERA MANIPULA LES DADES DE POBLACIÓ PER A REBAIXAR LA TAXA DE DESOCUPACIÓ


La taxa de desocupació de Cullera ronda el 30% en plena temporada turística

Xifra en 15.013 veïns la població activa, que en realitat és de 7.617 persones, segons el Ministeri d’Ocupació i el Servef

Jordi Mayor
 Segons afirmen des de l’agrupació socialista de Cullera, el Partit Popular de Cullera ha manipulat les dades de població del municipi per a rebaixar en més de la mitat la taxa de desocupació de la localitat. En un comunicat remés divendres passat, l’equip de govern afirmava que l’índex de desocupació de Cullera és del 14%, atrevint-se inclús a afirmar que és una de les grans ciutats de la Ribera amb menys desocupació.

Segons el grup socialista de Cullera, per a traure esta xifra, l’executiu local que presidix Ernesto Sanjuán va realitzar un particular càlcul de la població activa, basant-se en les dades de demandants d’ocupació del municipi registrats en el Servef el passat mes d’agost (2.181 veïns) i en el cens de població (23.813 veïns). Els populars van restar al total dels censats el nombre de majors de 65 anys i els menors de 16, més uns 1.000 habitants en circumstàncies especials -xifra no recolzada en cap dada oficial-, amb el que van estimar la població activa de Cullera en 15.013 persones.
Des de l’agrupació socialista local afirmen que el PP de Cullera va obviar que el càlcul de la població activa no es realitza restant al cens poblacional el nombre de menors de 16 anys i els majors de 65, més els 1.000 que deia en circumstàncies especials -baixes, etc.-, sinó sumant als afiliats a la Seguretat Social els demandants d’ocupació.
Segons les dades oficials del Ministeri d’Ocupació, el passat mes d’agost el número de cotitzants a la Seguretat Social de Cullera era de 5.436 persones, és a dir, la quantitat de treballadors empleats de la població. Si a ells se sumen els 2.181 demandants d’agost, el resultat final de la població activa és de 7.617 persones, pràcticament la mitat del que va pretendre fer creure el govern municipal.
Atenent a esta realitat objectiva, la taxa de desocupació de Cullera ronda el 30% en plena temporada turística. Però, com sol ser tradicional, el número de parats augmentarà de cara als mesos d’hivern pel fi de la campanya d’estiu, amb la qual cosa la taxa superarà novament la xifra anterior. D’altra banda, cal tindre en compte que no tots els parats es troben inscrits en les llistes del Servef, ja que com sempre demostra l’Enquesta de Població Activa (AU), les persones sense ocupació sempre són més que les que es registren, amb la qual cosa en el cas de Cullera se supera clarament el 30%, acostant-se molt més al 35% que al 14% que pretén fer creure el PP.
El portaveu municipal socialista, Jordi Major, ha mostrat la seua total indignació pel que considera “una nova burla del govern municipal als ciutadans i un insult a la intel·ligència dels ciutadans”. “És una poca vergonya, ens van mentir amb el Manhattan, ens van mentir amb el deute de l’ajuntament i ara pretenen fer-nos creure que un burro vola manipulant de forma ridícula les xifres de la desocupació”.
El líder socialista ha reiterat la necessitat de posar en marxa un pla d’ocupació municipal davant de la gravetat del problema de la desocupació en la localitat: “Els hem oferit fins en dos ocasions un pla d’ocupació i mentres ells perden el temps intentant amagar el desastre de gestió que ens deixen, els jóvens de Cullera han d’emigrar, molts estan explotats i altres tants han perdut l’esperança de trobar una ocupació; cal lluitar contra això, ha de ser la prioritat”, ha afegit Major.
Per al portaveu municipal “el govern local del PP viu totalment d’esquena a la realitat social, acomodat en la seua posició privilegiada”. Per això, considera que “És necessari un canvi de cares i sobretot de polítiques. En este poble tots els veïns, independentment de la seua ideologia, mereixen una oportunitat laboral, i ara els únics que accedixen al poc treball municipal que hi ha són els familiars i amics dels regidors del PP”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada