dimarts, 13 d’agost del 2013

L'OFICINA DE TURISME ANTELLA SUPERA EL MILLAR DE VISITANTS


Dels 1.027 turistes, 60 eren estrangers i 68 d'altres comunitats autònomes

Elvisitant número 1.000 va ser obsequiat amb un lot de productes locals Antella.

 L'Oficina d'Informació i Turisme d'Antella (Turisme Antella), situada a la Casa de les Comportes de l'Assut d'Antella, ha rebut des que va obrir les seues portes al públic el passat 6 d'agost, un total de 1.027 visitants, dels quals 60 eren estrangers (europeus, americans i australians), 68 d'altres comunitats autònomes i la resta de distintes comarques valencianes i alacantines.

El passat dijous 8 d'agost, va entrar per demanar informació el visitant número 1.000. En concret, va ser José Miguel Jorge Martínez, de Llíria, qui va ser obsequiat amb un lot de productes que comprenien una ampolla de vi valencià, un meló d'alger i un paquet d'arrós, entre d'altres. Dels 60 estrangers que fins el dia 8 d'agost han passat per l'oficina de Turisme Antella, 8 eren de Gran Bretanya, 4 de Noruega, 1 d'Andorra, 3 de Suïssa, 2 d'Alemanya, 3 de Polònia, 2 de Colòmbia, 17 de França, 6 d'Australia, 2 de Suècia, 1 de Perú i 11 d'Holanda. Pel que fa els 68 visitants d'altres comunitats autònomes que passaren per esta Oficina situada en l'edifici històric on naix la Sèquia Real del Xúquer, 3 eren d'Aragó, 12 de Catalunya, 14 de Múrcia, 1 d'Extremadura, 1 de la Rioja, 6 de les Illes Balears, 6 de la Comunitat de Madrid, 1 del País Basc i la resta de Castella la Manxa i Castella Lleó. Respecte els visitants de la Comunitat Valenciana, 114 procedien de distintes localitats de les comarques alacantines i la resta i immensa majoria de visitants de les comarques valencianes de La Ribera Alta i Baixa, La Costera, La Safor, La canal de Navarrés, L'Horta, la Vall d'Albaida, El Camp de Túria i Camp de Morvedre.
Pel que fa els dies de major afluència de visitants, els dies que més gent es va acostar per Turisme Antella per demanar informació foren el 13 de juliol (90 visites), el 28 de juliol (87 visitants), el 8 d'agost (82 visites) i el 20 i 23 de juliol (72 i 70 visites).
Respecte a l'objectiu de les visites, la major part dels turistes s'acostaren per Turisme Antella per demanar informació sobre programació d'actes festius (sobretot de "la Maerà" celebrada el passat dia 30), zones d'interès turístic de la Ribera, lloguer de piragües, zones aptes per al bany, allotjaments i restaurants i bars locals, així com per visitar l'edifici de la Casa de les Comportes o demanar mapes i plànols gratuïts de la Ribera Alta i altres comarques valencianes.
Pel que fa a les visites de grups, cal destacar la visita realitzada el passat dia 23 de juliol per un grup de 50 xiquets d'entre 3 i 7 anys de l'Escola d'Estiu de l'Ajuntament d'Almussafes, als quals els informadors els van oferir una xerrada informativa sobre l'origen de l'Assut d'Antella i de la Sèquia Reial del Xúquer, l'ús de l'aigua i les tradicions mil·lenàries al Xúquer com ara el transport fluvial de troncs, una activitat que l'Ajuntament d'Antella va recuperar l'any passat i pretén potenciar amb una declaració institucional de suport per tal que este costum siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada