diumenge, 18 d’agost del 2013

COMPROMÍS PER ALZIRA: LA CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DEL XÚQUER TE RESPONSABILITAT EN LA PROLIFERACIÓ DE LA MOSCA NEGRA EN ALZIRA


 La regidoria d’agricultura i medi ambient d’Alzira ha sol·licitat una reunió urgent dels ajuntaments afectats amb les conselleries per a prendre mesures per a combatre la mosca negra i el mosquit tigre.
Estos insectes porten mesos causant molèsties als ciutadans d’Alzira i la Ribera, ja que des d’abans de l’estiu els corredors que utilitzen les pistes d’atletisme i cross, igual que les persones que corrien o passejaven pel malecò i les zones verdes ja suportaven les picades d’estos insectes requerint, en molts casos, haver d’acudir a les urgències hospitalàries per al seu tractament.

Segons Adelaida Pau, Regidora Compromís per Alzira “el que ens estranya és que el senyor Montalvá no haja anomenat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, quan esta és responsable d´afavorir la proliferació de la mosca negra amb la seua desídia i falta d’inversions en la neteja del llit del riu Xúquer al seu pas per Alzira, i com a conseqüència d’això tenim els marges del riu amb abundant vegetació (pareix una selva) i el llit colonitzat per plantes aquàtiques i subaquàtiques que són el mig ideal per a la reproducció de la mosca negra”.
Per a Compromís per Alzira, pel que fa al tractament i eradicació de la mosca negra, “cal demanar des del nostre Ajuntament responsabilitats i solucions urgents a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com a responsables de crear un problema sanitari i que siguen ells els que assumisquen les despeses del tractament”.
Tant a Catalunya com a Aragó han patit en les riberes dels seus rius estes colonitzacions i tenen experiència en el seu tractament. “Cal utilitzar la seua experiència per a poder donar una solució efectiva i ràpida, a través dels insecticides biològics ja utilitzats per ells i la neteja del llit del riu, com portem anys demanant des de Compromís”.
Respecte al control del mosquit tigre és considera important la col·laboració de la població per eliminar els llocs potencials de cria. Esta espècie necessita poca quantitat d'aigua per desenvolupar el seu cicle reproductor, i això fa que trobe bones condicions per a la reproducció en espais urbanitzats i de l'àmbit (plats sota testos, pneumàtics, piscines buides, fonts ornamentals, etcètera).
Des de la coalició d´Alzira Afirmen que hi ha alguns llocs amb aigua estancada que hauríem de controlar entre ells els solars de Tulell amb obres no acabades on hi ha aigua acumulada i en el llit del barranc de la Casella al seu pas pel pont de Xàtiva, més els recipients que hi ha en els solars abandonats, en els camps i en els marges del riu.
Tant a Catalunya com a Aragó porten anys patint estes plagues, tant de la mosca negra com del mosquit tigre, que ara ens arriba de manera forta a les nostres terres i tenen clar que la solució definitiva no és la fumigació, si no que és una plaga difícil d'erradicar i s’han posat en marxa comissions que vetllen per previndré la proliferació d´aquestos insectes,i on estan totes les administracions afectades i uns protocols d’actuació per al seu control, que entre algunes de les mesures s’inclouen:
--Formació de tècnics municipals, la Generalitat realitzarà la formació de les brigades municipals responsables de pal·liar els efectes de la plaga.
--Conscienciació de la ciutadania
--Tríptics informatius en què s’informa sobre com previndré les picadures i mossos i com curar-les quan estes ja s’han produït.
--Fumigacions en alguns punts per a controlar de manera urgent la població dels insectes adults.
--Actuacions amb insecticides biològics en el llit del riu per a eliminar els ous i les larves de la mosca negra que estan submergits i on no son efectius els tractaments externs.
Des de Compromís per Alzira esperen que les autoritats busquen les solucions en els qui ja han patit aquestes plagues abans i tenen experiència en el control de les mateixes i que estes solucions es puguen posar en marxa lo més ràpidament possible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada