dilluns, 22 d’abril del 2013

PRESENTACIÓ DE LLIBRE SOBRE LA II REPÚBLICA A ALGEMESÍ



 L’Ullal Cultural d’Algemesí acollirà el proper dimarts dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi dedicada al llibre, a les 19.30 h. la presentació del llibre L'Algemesí de la República, 1931-1936, de l'historiador Josep Antoni Domingo i Borràs, i publicat per l'editorial d'Algemesí Grupvisual. L'acte tindrà lloc en la sala Vicent Castell de la Biblioteca Pública Municipal d'Algemesí.
Domingo fou el cronista d’Algemesí des de 1969 fins l’any 2007 i és, sens dubte, el millor coneixedor dels arxius municipals i qui millor té una visió de conjunt de la història local, donat que ha dedicat la seua trajectòria com a investigador a tractar temes i èpoques diverses de la història d'Algemesí, des del món de l'agricultura i l'economia en general, passant per la cultura, les festes i la música, des dels temps moderns fins al segle XX.
Ha publicat diversos llibres i articles científics sobre aquesta temàtica i ha estat guardonat en diverses ocasions per aquesta tasca historiogràfica. Els darrers anys, i després d'una exhaustiva labor d'arxiu, ha manufacturat aquest volum que ara es presenta.
Aquest llibre forma part d'una trilogia que l'autor pretén completar amb un volum sobre la Guerra Civil i un altre sobre el període del franquisme, a la ciutat d'Algemesí.
Domingo ens ofereix, a partir de la gran quantitat de dades que ha recollit, una visió clara i nítida d’aquest període de la història d’Algemesí, una visió d’un professional de la història que no es deixa portar pels prejudicis.
Si volem entendre, més enllà dels amanits debats polítics habituals, què significà l’adveniment de la República en la vida de la gent, hem de llegir aquestes pàgines que parlen de nosaltres i del nostre passat.
La presentació correrà a càrrec del president de L’Ullal Cultural Carmel Ferragud, professor d'història de la ciència a la Universitat de València. Intervindra igualment Maria Teodoro en representació de l'editorial, que explicarà com s'ha dut a terme aquest projecte i quina va a ser la línia que va a seguir en quant a properes publicacions.
Efectivament, amb aquest títol l'esmentada editorial inicia el seu camí i promet nous llibres que versen sobre temes de la localitat. Tancarà l'acte l'autor, Josep Antoni Domingo i Borràs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada