divendres, 28 de juny de 2013

L'ALCUDIA APROVA PER UNANIMITAT LA MOCIÓ DE COMPROMÍS QUE RECLAMA EL PAGAMENT DEL DEUTE AMB ELS MENJADORS ESCOLARS


Es demana que les beques de menjador siguen del 100% per a les famílies necessitades el pròxim curs escolar

L'Alcúdia proposa que els menjadors escolars estiguen en funcionament els 10 mesos de curs escolar i en estiu per a xiquets i xiquetes en risc de dèficit alimentari

Paco Sanz
 L'Ajuntament de l'Alcúdia va aprovar, per unanimitat, en el ple celebrat el passat dimecres 26 de juny, una moció de Compromís per l'Alcúdia en la que reclama el pagament immediat del deute que té contret la Conselleria per la subvenció dels menjadors escolars dels centres educatius i que, el próxim curs escolar, els xiquets i xiquetes de famílies necessitades reben el 100% de la beca de menjador.
Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, denuncià que a hores d'ara, la Conselleria només ha abonat els diners corresponents al mes d'octubre, és a dir, el primer mes del menjador, devent les despeses corresponents als restants 7 mesos de funcionament dels menjadors escolars el que està posant en greus problemes el manteniment dels mateixos. A l'Alcúdia el deute acumulat amb les tres escoles públiques és de 145.000 euros, tant pel que fa a les beques com a les despeses de funcionament dels menjadors escolars.

El regidor de Compromís denúncia per altra part que el passat 14 de juny es va modificar l'Ordre que regula les ajudes de menjador escolar en els centres educatius en la que per primera vegada s'inclouen centres privats concertats en un nou pas de potenciació de l'escola privada. L'ordre suposa una clara discriminació a l'alumnat sense recursos de l'Educació Secundària Obligatòria escolaritzada en Instituts Públics -IES- ja que no comptem amb menjador escolar. La nova regulació especifica que l'ordre d'ajudes s'aplicarà en els centres privats concertats també als alumnes d'ESO però no al mateix alumnat dels centres públics.
L'Ajuntament de l'Alcúdia va demanar igualment a la Conselleria que els menjadors escolars estiguen oberts els 10 mesos lectius, i no 8 com actualment. Això implica que ha d'ampliar-se la partida destinada a beques i despeses de funcionament. Respecte a la situació creada per xiquets i xiquetes en risc de no rebre una alimentació adequada, es demana que la Generalitat també s'implique i amplie els 500.000 de la Diputació destinats a menjados socials per a xiquets durant l'estiu
Finalment demana que el pròxim curs totes les famílies necessitades tinguen beques completes i no el 70% que han tingut la majoria d'aquestes famílies en el present curs, el que ha fet que moltes d'elles hagen tingut que abandonar el menjador per no poder fer front a les despeses de l'altre 30%.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada