dimarts, 25 de juny de 2013

EL COMITÉ DELS SOCIALISTES DE LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA REBUJA EL CONVENI DE CESSIÓ DE L’AIGUA DEL XÚQUER


Els governs central i autonòmic es neguen a donar una reserva d’aigua pròpia per al consum humà de la comarca en el repartiment d’aigua des del riu Xúquer”.

El secretari d’organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual, a defés en el Comité del PSPV-PSOE del provincia de València una proposta de resolució per a la concessió d’aigua pròpia i gratuïta per al subministrament d’aigua potable des del riu per a les poblacions de la comarca de la Ribera que ha sigut assumida per tots.
Segons Pascual els governs central i autonòmic es neguen a donar una reserva d’aigua pròpia per al consum humà de la comarca en el repartiment d’aigua des del riu Xúquer, argumentant que no es poden incrementar les demandes d’aigua ja previstes en l’actual Pla de Conca del riu i els ciutadans de la comarca de la Ribera que pateixen greus problemes de subministrament d’aigua potable.

Pascual manifesta que la proposta que ha fet el govern de la Generalitat als tretze ajuntaments dels municipis necessitats urgentment ara d’aigua no contaminada, ha sigut la constitució d’una Comunitat d’Usuaris amb els regants, per la qual els regants intercanviaran part de l’aigua que tenen atribuïda en les seues concessions del riu Xúquer per aigua dels aqüífers que suposarà un increment en el cost final de l’aigua potable.
El responsable socialista asegura que l'intercanvi o cessió d'aigües entre usuaris, partint del fet que els titulars de la concessió de les aigües del riu Xúquer seran sempre les comunitats de regants, i no garanteix que aquestes, en situació de necessitat (episodis de sequera tornaren a disposar lliurement de la dotació d’aigua de la concessió de la que són titulars del riu Xúquer )
Els socialistes de la provincia de valencia han acordat solicitar una concessió d’aigua del riu pròpia per al consum humà, que no depenga de les concessions que actualment tenen assignats els regants de la comarca. “La prioritat ha de ser el consum humà d’aigua per a les poblacions de la comarca per on discorre el riu”.
Segons Pascual, la situació és veu discriminatòria quan es posa de manifest que altres zones urbanes molt més allunyades del riu Xúquer (àrea metropolitana de València, Sagunt, Albacete ...) tenen assignada una concessió o reserva d’aigua superficial del riu per al subministrament d’aigua per a consum humà.
El responsable socialista informa que els acords aprovats en el Comité Provincial dels socialistes valencians han sigut exigir al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que s’incloga en el nou Pla Hidrològic de Conca del riu Xúquer una concessió d’aigua pròpia i gratuïta per al subministrament d’aigua potable des del riu per a les poblacions de la comarca de la Ribera de manera independent a les concessions atorgades a favor dels regants de la comarca. I mostrar el rebuig a la actual proposta de constitució d’una Comunitat d’Usuaris entre regants i municipis de la comarca de la Ribera, considerant que el que cal és assignar una concessió pròpia d’aigua del riu Xúquer destinada al subministrament d’aigua potable per al consum humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada