dissabte, 25 de maig del 2013

XARXA ELÈCTRICA I L’AJUNTAMENT D’ALZIRA PRESENTEN UN LLIBRE I UNA EXPOSICIÓ SOBRE EL JACIMENT ARQUEOLÒGIC DEL SEQUER DE SANT BERNAT


Segons la tradició cristiana, en este lloc, van ser martiritzats en 1180 els sants patrons alzirenys Bernat, María i Gràcia

El Museu Municipal d’Alzira (MUMA) acull fins al 28 de juliol, la mostra sobre este jaciment arqueològic

 L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, el director del MUMA, Agustí Ferrer, i la delegada regional de Xarxa Elèctrica d’Espanya, Maite Vela, van presentar ahir, en el MUMA l’exposició i el llibre “El jaciment arqueològic del Sequer de Sant Bernat”.
En l’acte van estar presents el regidor de Cultura i Patrimoni, Carlos Correal, i el president de la Pontifícia Arxiconfraria dels Sants Patrons, José Palacios.
El jaciment arqueològic del Sequer de Sant Bernat” és una obra escrita per deu especialistes davall la coordinació dels arqueòlegs José Enrique López, Pablo Furiós i Carlos Verdasco, i la direcció científica d’Agustí Ferrer.
L’obra, editada per Xarxa Elèctrica, arreplega els resultats de la intervenció arqueològica realitzada entorn del Sequer de Sant Bernat, lloc on la tradició situa el martiri l’any 1180 dels tres germans Bernat, María i Gràcia per convertir-se al cristianisme.
En esta actuació es van trobar també restes d’una necròpolis dels segles V i VII d.C i restes del poblament islàmic d’Alzira entre els segles IX i X. Estes importants restes es van descobrir gràcies a una intervenció arqueològica promoguda per Xarxa Elèctrica durant la construcció de la subestació Bernat 220 quilovolts (kV).
L’exposició mostra part de les restes així com la importància de la tradició en el lloc de les troballes. S’exposen diverses peces corresponents a l’aixovar funerari d’unes dones inhumades en esta necròpolis, així com diverses peces ceràmiques de gran valor arqueològic i alguns elements de la tradició “bernardina”.
l’Exposició “El jaciment arqueològic del Sequer de Sant Bernat” estarà en el MUMA oberta al públic, de dimarts a diumenge, fins al pròxim 28 de juliol, passades les celebracions patronals d’esta localitat dedicades als tres germans màrtirs, Sant Bernat, Maria i Gràcia, que se celebren el dia 23 de juliol.
En el marc d’este conveni, es va acordar també el condicionament paisatgístic per a disminuir l’impacte visual de la subestació elèctrica per mitjà de la creació i adequació d’una pantalla vegetal composta per 218 exemplars de ciprers, salzes, pins, tamarius, alzines i llorers de flor, entre altres.
La subestació Bernat és una instal·lació de 220 kV, que porta en funcionament des de desembre de 2012. El seu objectiu és permetre el mallat de la xarxa de transport de 220 kV, per a garantir la cobertura de la demanda de les comarques del sud-est de la província de València i incrementar la qualitat i fiabilitat del subministrament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada