dimarts, 14 de maig del 2013

MÉS ALGEMESÍ DONA SUPORT A LES REIVINDICACIONS DE DISCAPACITATS I DEPENENTS



 Més Algemesí vol manifestar el suport incondicional a la manifestació-concentració convocada per al divendres dia 10 a les 11 hores (eixida de l’Estació del Nord) i que convoca la recentment creada Coordinadora Discapacitat i Dependència que uneix associacions i entitats dels sectors socials. Per a la coalició local, sembla mentida que en 2013 s’haja de convocar una manifestació sota el lema “Pel respecte i la dignitat”. És totalment inacceptable que una crisi d’origen financer i causada per l’especulació immobiliària l’hagen de pagar principalment les persones més desvalgudes i desprotegides.
Segons Més Algemesí, els discapacitats i dependents no són els causant de la crisi, i per tant no són ells qui deuen pagar les seues conseqüències. “Aquest sector era precisament un àmbit on l’associacionisme i el cooperativisme funcionava perfectament, i ara es vol acabar amb això. Social significa cooperació i l’atenció i ajuda a les persones que no es valen per si soles és una obligació social, del conjunt de la societat”.
La retallada en les subvencions a centres que atenen a persones discapacitades i dependent per a 2013 adoptada per la Conselleria és d’un 10%, i això aboca a molts centre pràcticament al tancament, retallada que se suma a l’impagament de les subvencions anteriors en molts casos. A la Ribera perilla la continuïtat de diversos centres i associacions.
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, els retalls en dependència és una atac a la dignitat de les persones dependents i discapacitades que resulta intolerable i que posa contra les cordes a molts famílies que no poden fer front ni econòmicament ni amb esforços a les noves exigències. “L’anunci del govern de Rajoy que les noves retallades afectaran principalment a les prestacions per dependència és una mostra més de la insolidaritat que manifesta aquell que viu tranquil·lament en una vivenda de luxe pagada per tots i que no xafa el carrer perquè sempre va en cotxe oficial”.
Més Algemesí denuncia la covard actitud d’un govern -i del patit que li dona suport- que ataca i se ceba en els més dèbils i indefensos però que ajuda, protegeix i rescata a la banca i als banquers que han causat el desastre.
Més Algemesí considera que sí algú ha de ser salvat són els dependents. S’està desmantellant l’assistència social per privatitzar-la i no per millorar-la; es tracta simplement de donar més possibilitat de negoci a les grans empreses que ara necessiten diversificar negocis per la crisi.
El Programa Nacional de Reformas 2013 que ha anunciat Rajoy anuncia una retallada de 1.108 milions d’euros per a dependència és. Això implica carregar-se el poc que s’havia aplicat de la Llei de Dependència. Quan s’apliquen aquestes retallades els dependents i discapacitats estaran pitjor que abans de la promulgació de la llei. Segons afirma Bermúdez, “tenim un govern cruel que s’acarnissa amb els dèbils i els retalla per pagar interessos als especuladors financers”.
El president de l’associació de gerents de centres socials ha recordat que aquestes retallades suposaran que “desenes de milers de dependent muiguen sense atenció”. Si a això sumem que la Generalitat té el lleu de retardar les resolucions per no pagar-les i per quedar-se amb els diners del dependents difunts que venien de Madrid el panorama és inhumà.
Més Algemesí presentarà una moció al plenari per demanar que el Programa Nacional de Reformas 2013 no retalle eixos 1.108 milions que, tal i com fam notar els gerents de centres socials, és fins i tot superior al que s’anava a invertir segons els pressupostos (1.087 milions).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada