divendres, 17 de maig de 2013

MÉS ALGEMESÍ CRITICA QUE CONSTRUIR MÉS SALES AL POLIVALENT ÉS UNA ABERRACIÓ


El cost del projecte a executar estaria entre 2 i 3 milios d´euros


 El portaveu de Mes Algemesí, Josep Bermúdez lamenta els declaracions fetes pel Sr Alcalde a Ribera Televisió sobre el fet que el projecte del centre Polivalent “no està acabat la seua totalitat... i falten a fer dues sales”.
Segons Bermúdez, la primera autoritat deixa ben clar en aquestes declaracions que pensa dur endavant la construcció de les dues sales addicionals que estaven previstes al projecte inicial.
La primera estimació del centre Polivalent incloïa aquestes sales i ascendia a 9 milions d’euros. No obstant això, donat que el fons FEDER no finançaven projectes tan elevats, el projecte licitat es reduí al que coneixem, un projecte “reduït” que “sols” ha costat 6 milions d’euros.
Segons el portaveu de Més Algemesí, per a fer realitat aquest projecte l’Ajuntament ha hagut d’aportar 3 milions d’euros i avançar, a més, els 1’7 milions que falten de la subvenció, la qual cosa ha comportat que l’Ajuntament no haja pogut fer front durant el primer trimestre al pagament de més de mig milions d’euros en factures. Devia també l’abonament dels sobrecostos de l’obra a l’empresa, uns 375.000€, i un altres 375.000€ a altres administracions públiques (Confederació i bombers). La construcció del centre Polivalent ha posat les finances municipals al límit.
Segons Bermúdez, anunciar que es va a acabar el projecte implica anunciar que s’està disposat a gastar uns 3 milions d’euros més en una obra innecessària que ningú reclama. “Si a més tenim present que el manteniment de l’actual centre Polivalent és inassumible per a l’Ajuntament, i que s’està buscant tant una empresa que el gestione -per no tenir prou personal municipal per fer-ho-, com finançar el seu ús, anunciar tan alegrement que es va a continuar construint és una autèntica aberració”, afirma el portaveu municipal.
Per a Més Agemesí, l’actual equip de govern viu fora de la realitat al apostar per una infraestructura totalment innecessària. Invertir 2 o 3 milions d’euros en aquesta obra en compte d’en polítiques actives d’ocupació.

Segons el portaveu de Més Algemesí, el municipi no tenia cap necessitat d’un edifici d’aquestes dimensions, “ara bé, si els que es vol és incloure a Algemesí en la “ruta del despilfarro” es va per bon camí.
Bermúdez lamenta que anunciar com s’ha fet que “quan puguem i rebem els diners que ens deu fons FEDER emprendrem la resta que ens falta és una autèntica irresponsabilitat. Sembla que el nostre Alcalde no s’ha assabentat que Algemesí té 3366 aturats que no necessiten gran edificis sinó polítiques actives de creació de llocs de treball”.
Més Algemesí considera que els diners del fons FEDER quan vinguen han d’anar destinats a pagar la pòlissa de crèdit d’un any d’1 milió d’euros que s’ha de pagar en desembre i per a la qual no hi ha liquidesa, i per a fer front al mig milió que es deu a proveïdors. “Comencem a pensar que la nostra primera autoritat no és coneixedora de la greu crisi econòmica que sofreixen els seus veïns i el propi Ajuntament”, afirma el portaveu de Més Algemesí.
MÉS ALGEMESÍ presentarà de manera immediata una moció per tal d’aturar aquesta aberració política. “Governar no és construir per construir i balafiar els diners públics, és donar serveis de qualitat a la ciutadania, serveis bàsics i de caire social”, afirma Bermúdez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada