dissabte, 25 de maig de 2013

L’EXPOSICIÓ EXPRESSIONS DEL PATRIMONI INCORPORA UN APARTAT D’HOMENATGE A LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT D’ALGEMESÍ


  La directora general de Cultura, Marta Alonso, va inaugurar ahir divendres junt amb l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i la comissària de la mostra, Felisa Martínez, l’exposició ‘Expressions del Patrimoni, Fotografies’. Esta mostra renova i incorpora una representació amb algunes obres d’homenatge a la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en 2011.
La directora general de Cultura ha assenyalat que “esta exposició que celebra ja la seua octava itinerància mostra la riquesa patrimonial de la Comunitat Valenciana alhora que posa en valor la qualitat i el prestigi dels fotògrafs valencians”.
Expressions del Patrimoni. Fotografies” és un projecte impulsat des de la Direcció General de Cultura i itinerat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana dins del seu Circuit Provincial d’Exposicions i que compta amb el suport de les diputacions provincials i ajuntaments de distints municipis. L’exposició, comissariada per la historiadora Felisa Martínez Andrés, es va inaugurar en el Museu de Belles Arts de València en 2011 i durant el passat any va iniciar un recorregut per sis poblacions de la província d’Alacant. Enguany l’exposició itinera per la província de València on ha pogut veure’s ja a Gandia i ara arriba fins Algemesí, on a més presentarà un apartat específic destinat a la Festa de la Mare de Déu de la Salut.
Esta exposició mostra la gran quantitat de patrimoni material i immaterial de que disposa la nostra Comunitat, un valor artístic que a més a Algemesí es complementa amb un apartat especial destinat a la Festa de la Mare de Déu de la Salut, fent encara més completa l’exposició” cita l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.
Per la seua banda, Marta Alonso ha comentat que l’exposició presenta les distintes intervencions dutes a terme en diversos elements del patrimoni, des de la prehistòria fins al segle XX i des de la pintura mural fins a les casetes de pedra en sec, passant per les més importants intervencions en matèria arquitectònica. “Al mateix temps es mostra la important aportació de l’art valencià contemporani en l’àmbit de la fotografia digital i analògica” ha assenyalat la directora.
Un total de 32 artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, intervenen en este projecte mostrant la seua particular visió d’estos elements del patrimoni valencià. El Casino Liberal d’Algemesí reunix una selecció de fotografies de 13 dels artistes participants, majoritàriament, representatives de la província de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada