dijous, 16 de maig de 2013

L´AJUNTAMENT D´ALGINET IMPULSA EL PROCÉS D´AGENDA 21 LOCAL El passat 15 d’abril es va firmar el contracte entre l’Ajuntament d’Alginet i l’Agència Energètica de la Ribera (AER) pel qual s’implantarà el procés d’Agenda 21 Local en el municipi d’Alginet.
El procés d’Agenda 21 Local començarà amb una auditoria socioambiental o diagnòstic que descriurà i examinarà la situació actual del municipi des del punt de vista de la dinàmica socioeconòmica, l’estat dels espais naturals i la qualitat ambiental del poble. Esta diagnosi inclourà la realització d’enquestes i entrevistes a la població per a conèixer l’opinió dels Alginetins i Alginetines sobre la problemàtica del seu poble.
La segona fase del procés serà l’elaboració d’un Pla d’Acció per a passar de l’anàlisi de la Diagnosi a l’acció. Contemplarà actuacions i projectes concrets per a millorar el municipi. Per a l’elaboració del Pla es constituirà un Fòrum de participació ciutadana des d’on es debatran i consensuaran els objectius concrets que el poble desitja aconseguir amb el seu Pla d’Acció.
Des de l’Ajuntament s’ha mostrat molt d’interès en involucrar a la ciutadania en la presa de decisions de tot allò que afecta al municipi. Per això, el procés d’Agenda 21 Local també inclou un Pla de Participació Pública que té un doble objectiu: donar a conèixer en què consisteix l’Agenda 21 Local i involucrar a la ciutadania per a què siguen part activa del procés tant en la fase de diagnosi com en l’elaboració del Pla d’Acció.
Els processos coneguts com AGENDES LOCALS 21 van sorgir a partir dels compromisos adoptats a la Conferència de les Nacions Unides de 1992 “Medi Ambient i Desenvolupament” celebrada a Brasil, més coneguda com “La Cimera de Rio”. A conseqüència de la Conferència, les autoritats locals d’arreu del món (més de 2.000 municipis de 64 països diferents entre els que es troba Alginet) s’han compromès voluntàriament a elaborar i dur a la pràctica Plans d’Acció cap a la Sostenibilitat, que resolguen els problemes ambientals, socials i econòmics dins del seu territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada