dimecres, 15 de maig del 2013

LA CONFEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE LA CV, CAVE-COVA, MOSTRA LA SEUA PREOCUPACIÓ DAVANT DE L’ANUNCI DE LA CESSIÓ DE TERRENYS PÚBLICS A EMPRESES PRIVADES


La Confederació d’Associacions de Veïns de la Comunitat Valenciana, CAVE-COVA, davant de l’anunci de la pròxima cessió de terrenys públics per a la construcció dels Centres d’Iniciativa Social (CIS) a València, Torrent, Alacant i Calp, vol constatar el el seu malestar per la iniciativa, que considera un pas més cap a la privatització de l’escola pública i cap a un canvi de model social insolidari i desintegrador.
Des de CAVE-COVA aclarixen que “no podem deixar de posicionar-nos davant d’esta nova agressió al sistema públic d’educació; per a la nostra Confederació l’escola pública és per a tots i totes, sent l’única que oferix igualtat de condicions, sense discriminar per raons de sexe, raça, ideologia i religió, per la qual cosa no entenem que s’utilitzen terrenys públics, propietat de tots els ciutadans i ciutadanes, per a una altra cosa que no siguen servicis públics al seu servici”.

Des de la Confederació lamenten que en zones com la de Patraix, que porten anys reclamant la construcció de nous centres educatius, sobretot de secundària, vegen com ara com es destinen parcel·les a ús privat. El mateix passa en Torrent, on porten tres anys ampliant ràtios i unitats per la necessitat de places escolars. “Ens pareix una burla als ciutadans per part dels polítics al capdavant de la Generalitat”.

CAVE-COVA opina que els CIS són un invent que no té res a veure amb la llibertat dels pares d’elecció de centre escolar i molt amb la desviació de recursos públics per al benefici d’empreses privades. “No oblidem que estos centres comptaran amb la cessió dels terrenys públics per 75 anys, i després seran concertats amb diners públics també. Llavors, ens preguntem els beneficis d’estes empreses aniran a les arques públiques?”.
CAVE-COVA, aprofitant la seua pròxima Assemblea General, farà els esbrinaments oportuns per a buscar la manera de recórrer esta decisió, “que només busca el benefici d’alguns sense tindre en compte les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada