dilluns, 20 de maig del 2013

LA TAULA DE LA SOLIDARITAT D´ALMUSSAFES ARREPLEGA MÉS DE 60 CAIXONS DE MENJAR EN EL DISSABTE SOLIDARI



  L'Ajuntament d'Almussafes confirma que el Dissabte Solidari va ser tot un èxit. De moment encara es desconeix la quantitat total d'aliments peribles i de productes destinats a la higiene i a la primera infància aportats durant dissabte passat dia 18.
La iniciativa impulsada des del consistori municipal i la Taula de la Solidaritat va concloure amb una gran participació ciutadana, ja que durant les tres hores destinades a l'arreplega, les set taules repartides per diferents zones del nucli urbà van aconseguir completar més de 60 caixons de productes. Clausurada la campanya petitòria, dos furgonetes van traslladar els diferents articles aportats pels particulars i col·lectius del municipi fins al Departament de Benestar Social, on s'emplaça el banc d'aliments local. Quan concloga el recompte dels productes arreplegats, s'iniciarà la distribució entre aquells veïns que estan patint necessitats com a conseqüència de l'assot de la crisi econòmica.
Les més de vint associacions i clubs que integren la Taula de la Solidaritat d'Almussafes- òrgan de participació ciutadana constituït a finals del 2009 per a actuar de manera efectiva davant de situacions de necessitat dels veïns de la localitat, en estreta col·laboració amb les accions que s'emprenen des de la pròpia administració local – van exercir un paper clau en la iniciativa solidària celebrada durant el matí de dissabte passat en la localitat.
De fet, van ser els propis agents de participació social els que van coordinar les set taules emplaçades enfront d'edificis públics i jardins de la població. “Sens dubte, tots ells, junt amb la resta de veïns i veïnes de la nostra localitat que es van acostar durant el matí per a realitzar les seues corresponents aportacions han fet possible que el Dissabte Solidari – Iniciativa impulsada per a dotar al banc d'aliments local de més recursos que ajuden a pal·liar les carències econòmiques de moltes famílies de la localitat – Tinguera una resposta ciutadana massiva”, explica el regidor de Benestar Social, Jesús Salesa.
Van ser cents els almussafenys que des de les 10 del matí i fins a les 13 hores, aproximadament, es van acostar fins a les taules per a aportar llandes de conserves, llegums naturals i en conserva, oli, llet, galletes, sucre, pasta i arròs, entre altres aliments. Així mateix, es van comptabilitzar una gran quantitat de productes de primera necessitat destinats a la higiene personal, com el xampú i el gel, i a la primera infància, com a bolquers i tovalletes higièniques.
El notable increment de famílies d'Almussafes amb greus problemes econòmics propiciats per la crisi i el fet que les peticions d'aliments i altres articles al banc local s'hagen disparat en els últims mesos, va generar esta resposta coordinada per part del consistori d'Almussafes i d'un dels seus organismes de participació ciutadana: La Taula de la Solidaritat. De fet, en data de 29 d'abril, la Taula de la Solidaritat havia minvat considerablement el seu estoc, ja que tan sols disposava de 190 kg. d'arròs, 25,5 kg. de llegums, 144 kg. de pasta i 4 paquets de galletes.
Amb la finalitat de facilitar al màxim una resposta excepcional per part de la ciutadania a esta crida pública solidària, l'ajuntament va cobrir la pràctica totalitat de les àrees urbanes amb les taules petitòries. L'Associació de Jubilats i Pensionistes va gestionar el centre d'arreplega en el mateix edifici destinat a Llar del Jubilat i els clubs esportius membres de la Taula de la Solidaritat es van fer càrrec de la taula que es va ubicar enfront del pavelló poliesportiu. Així mateix, les entitats culturals van fer la seua aportació en l'espai solidari ubicat en l'esplanada del Centre Cultural i les tres comissions falleres – A través de la Junta Local Fallera – van gestionar una taula enfront del Mercat Municipal.
També col·laboraran en el Dissabte Solidari les AMPAS dels quatre centres educatius, en una taula situada en el mateix parc d'El Pontet i, per la seua banda, el Centre Cultural Andalús, va fer la seua aportació desinteressada en el seu local social.
La iniciativa solidària també ha comptat amb la participació activa dels membres de la corporació municipal, atés que els regidors van gestionar l'última de les taules, que es va emplaçar enfront de la Casa Consistorial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada