dimarts, 21 de maig del 2013

EL GRUP SAR DE LA POLICIA DE LA GENERALITAT HA PATRULLAT 137 MUNICIPIS I DETINGUT A TRES PERSONES EN EL SEU PRIMER MES


L’objectiu és “previndre els robatoris en el camp i dissuadir a través de controls fixos i itinerants selectius diürns i nocturns”.



  El Grup de Seguretat en l’Àmbit Rural (SAR) pertanyent a la Policia de la Generalitat ha patrullat en 137 municipis durant el seu primer mes d’actuació, en col·laboració amb Policia Local, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil.
Així ho ha assegurat el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, després de mantindre una reunió a Alzira amb l’alcaldessa del municipi, Elena Bastidas, i comandaments de la Policia de la Generalitat sobre el balanç del primer mes del Grup SAR de la Policia de la Generalitat, on ha explicat que l’objectiu de la creació d’este grup és “previndre els robatoris en el camp i dissuadir a través de controls fixos i itinerants selectius diürns i nocturns”.
El conseller ha indicat que este grup específic de seguretat preventiva ha participat en huit campanyes (taronja, cirera, bresquilla, brócoli, carxofa, pimentó, nispro i diversos com ceba i creïlla). Així, ha indicat que s’han detingut a tres persones. A més, s’han identificat a 740 persones, s’han controlat 1.323 vehicles i s’han alçat 44 actes de denúncia i s’han realitzat 783 contactes amb ciutadans. Així mateix, s’han dut a terme sis patrulles aèries amb l’helicòpter Jaume I.
Els efectius han inspeccionat huit magatzems i controlats altres 29 –ha continuat- També s’han intervingut 2.730 quilos de fruita i 167 quilos d’altres efectes com a metalls, fil d’aram i coure, i immobilitzat 53.881 quilos de fruita i 7.508 quilos de metalls, fil d’aram i coure”.
En total, s’han intervingut i immobilitzat un total de 64.286 quilos de productes fins a comprovar la seua procedència, ha assegurat el titular de Governació i Justícia.
També, el Grup SAR ha procedit al tancament de dos magatzems de taronges en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i ha localitzat i inspeccionat tres magatzems il·legals.
Altres actuacions estan relacionades amb la pesca il·legal, perquè s’ha identificat a 18 persones duent a terme esta activitat en l’Albufera de València. La patrulla va tornar nombrosos peixos a l’aigua i es va confiscar material de pesca”, ha precisat.
Els efectius policials han localitzat, a més, a tres individus sostraient taronges en el camp a Picassent, s’han confiscat 35 cartutxos d’escopeta, han inspeccionat tres ferralleries i immobilitzat un contenidor carregat de ferralla de vehicles.

Balanç en la Ribera Alta

El titular de Governació i Justícia ha informat del balanç del Grup SAR durant este primer mes en la comarca de la Ribera Alta i ha apuntat que, amb el suport aeri de l’helicòpter Jaume I, s’han realitzat 126 identificacions a persones, s’han inspeccionat 279 vehicles i han dut a terme 84 contactes amb ciutadans. També s’han alçat 18 actes de denúncia i inspeccionat i controlat a sis magatzems. Així mateix, s’han intervingut 500 quilos de taronges i 14.776 quilos han sigut immobilitzats.
Castellano ha qualificat este primer mes com “molt positiu i fructífer” i ha recordat que el grup SAR compta, inicialment, amb 60 agents coordinats per un inspector i tres subinspectors, a raó de u per província per a coordinar-se amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i les policies locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada