dimarts, 7 de maig del 2013

ALZIRA CELEBRA LA SETMANA QUE VE EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS


Enguany davall el títol “Museus (memòria + creativitat) = progrés social”

La comunitat museística mundial celebra el Dia Internacional dels Museus al voltant del 18 de Maig de 2013. El tema d’este dia serà “Museus (memòria + creativitat) = progrés social”. En el cas d’Alzira, les activitats entorn d’este dia se succeiran del 15 al 23 de maig.

El dimecres, 15 de maig, a les 11:30 hores, en les sales de l’Apostolat i d’Enrique Núñez, es presentarà la incorporació a l’exposició permanent del MUMA de destacades peces del patrimoni local, com són l’excepcional “Taula Gòtica de l’Apostolat”, ss. XIV – XV; la Creu d’Alfardons de la Torre dels Coloms de la Murta, s. XV, i de la interessant col·lecció de “Aquarel·les de la Murta amb les heretats de Xixerà i de Moncada”, s. XIX, les imatges del del qual ens ajuden a conéixer les característiques arquitectòniques dels edificis que els componien.

El dijous 16, a les 19:30 hores, en La Sala d’Actes del MUMA, tindrà lloc una conferència sobre l´escultor Antonio Ballester, per Bernardo Montagud, professor, historiador, crític d’art i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. A més es presentarà el tríptic “Antonio Ballester i la seua obra a Alzira”.

El divendres 17, de 18:30 a 19:30 hores, visita guiada al MUMA, per les sales temporals, permanents i projecció d’audiovisuals. A les 19:30 hores, en el Pati Central del MUMA, concert especial a càrrec del duo d’alumnes del Centre Professional de Música "Societat Musical d'Alzira": Joan Andreu Bella Arroyo (Violí) i Andreu Sanjuán Albado (Contrabaix), que interpretaran: “Gran duo brillant", Op. núm. 12 de Francis Hermann. L’entrada és lliure.
El dissabte 18 de maig, de 11:00 a 12:00 hores, visita guiada al MUMA, per les sales temporals, permanents i projecció d’audiovisuals. Des de les 12:00 fins a les 13:00 hores, toc demostració de la Tamborada, declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial i candidata a la declaració per la UNESCO, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a l’any 2014, per la Banda de Tambors de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira. Inici en les portes del MUMA, carrer Sant Roc, 16, recorrerà la Plaça del Carbó, la Plaça de la Constitució, carrer Salvador Enguix, Avinguda Luís Suñer fins al Monument dedicat al Tambor i el Bombo.

El dijous 23 de maig, a les 19:30 hores, en La Sala d’Actes del MUMA, presentació del llibre: “El jaciment arqueològic del Sequer de Sant Bernat, Alzira”, editat per Xarxa Elèctrica d’Espanya S.A.U.; i inauguració en la Sala Temporal I, de l’exposició: “El Sequer de Sant Bernat: Arqueologia, Història i Tradició”.

Dia Internacional dels Museus
En 1977, el Consell Internacional de Museus (ICOM) va crear el Dia Internacional dels Museus per a sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Des de llavors, l’esdeveniment ha contribuït a donar-li una popularitat creixent. En 2012, el Dia Internacional dels Museus va veure la participació rècord d’uns 32.000 museus que van organitzar animacions en més de 129 països.

L’ICOM s’associa amb el Programa Memòria del Món de la UNESCO, que va celebrar el seu vinté aniversari en 2012. L’ICOM i el Programa Memòria del Món, dedicat al patrimoni documental mundial, tenen com a objectiu comú la preservació del patrimoni en benefici de la societat; així s’ajunten per a reflexionar sobre les possibilitats que oferix la digitalització per a dur a terme la seua missió.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada