divendres, 3 de maig del 2013

ALZIRA CEDIX LA PRESIDÈNCIA DE LA COMUNITAT D’USUARIS D’ABOCAMENTS RIBERA ALTA 1 A VILANOVA DE CASTELLÓ



 L’Ajuntament d’Alzira, després de tres anys al capdavant de la Comunitat d’Usuaris d’Abocaments Ribera Alta 1, ha cedit la presidència a l’Ajuntament de Vilanova de Castelló, després de la sessió celebrada, el passat 12 d’abril, i al ser el de Vilanova de Castelló l’únic Ajuntament de què formen part d’esta Comunitat que no havia ostentat el càrrec.
La Comunitat d’Usuaris d’Abocaments Ribera Alta 1 és una figura jurídica que engloba als Ajuntaments d’Alzira, Carcaixent, Pobla Llarga i Vilanova de Castelló, que aboquen les seues aigües residuals a l’estació depuradora mancomunada denominada Ribera Alta 1 i situada en el terme municipal de Carcaixent.
Els objectius que es va proposar l’Ajuntament d’Alzira a l’assumir la presidència en 2010 eren, entre altres, normalitzar la relació amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, finalitzar el procediment legal per a aconseguir l’autorització d’abocaments de la depuradora que encara estava tramitant-se, així com reduir el cànon d’abocaments que es venia cobrant des de la CHJ.
Per part d’Alzira es considera que, després dels tres anys ostentant la presidència, s’han complit els objectius previstos, ja que l’autorització d’abocaments es va aprovar en juliol de 2011. A més, pel que fa al cànon, s’ha passat dels valors de 2010 que ascendien a més de 1.800.000 euros, als recentment girats de 2012 de 328 mil euros. Un 600% menys.
Actualment, a petició de la Comunitat d’Usuaris, la CHJ està procedint a revisar l’autorització d’abocaments per a ajustar el volum als valors obtinguts en l’últim any, així com també està procedint a la revisió dels límits establits per a determinats paràmetres com són nitrogen, fòsfor i temperatura. Tot això pot significar una nova reducció del cànon en benefici de les arques dels Ajuntament que formen part de l’esmentada Comunitat d’Usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada