divendres, 3 de maig del 2013

6é CONCERT PEDAGÒGIC DE PKArt PER ALS ESCOLAR ALCUDIANS



 A les 11.30 d’este matí ha tingut lloc el sisé concert pedagògic que el grup de percussió PKArt Ensemble fa per als escolars alcudians, una experiència que sempre té una magnífica acollida. Enguany ha estat dirigit per als escolars de 9 a 12 anys de tots els centres del poble.
La formació alcudiana, dedicada al món de la percussió, va començar ara fa cinc anys a oferir concerts pedagògics als xiquets i xiquetes de primària, amb l’objectiu que els escolars es deixaren seduir pel món de la percussió i que conegueren els instruments que la fan possible.
Una de les primeres coses que descobreixen els xiquets és que amb instruments de percussió es pot interpretar pràcticament qualsevol gènere musical, des dels més clàssics fins a ritmes de salsa o sons africans. A més, de la mà de Pkart, aprenen també que tot el nostre cos és un instrument: podem fer música amb les mans, amb els peus, amb les cuixes o la galta i, evidentment, amb la boca. Els oients han aprés a més que podem fer tons més aguts o més greus depenent la part del cos que percudim.
I per últim, descobreixen que se pot fer música també amb objectes quotidians, com ara els palmitos que gastem en estiu per ventar-nos o les graneres que alguns dels membres del grup han tret a l’escenari. Amb experiències com les de hui, no és d’estranyar que cada vegada hi haja més músics percussionistes a l’Alcúdia.
El concert ha començat amb Japanese overture, del compositor i percussionista brasiler contemporani Ney Rosauro, per a passar després a un clàssic de la música barroca, la peça Music for the royal fireworks de Handel . Seguidament, el grup ha oferit un clàssic de les bandes sonores televisives, la de la sèrie americana Peter Gunn, que va fer guanyar diversos premis al seu compositor, el famós Henry Mancini, a meitat del segle passat.
Amb Aire rítmico, de Silvia León, els joves percussionistes han ensenyat als menuts com poden fer música amb el “palmito” de la iaia.
Per tal que la mostra de les diferents possibilitats de la percussió siga ben ampla, després ha sonat un poc de Heavy metal, altre poc de música Afro i Escobandrum, una peça per a “graneres” del mestre Cogollos. Amb Abiasia, acompanyada per les palmes de tots els assistents, s’ha tancat este concert pedagògic, que ha encantat els alumnes de tercer cicle de primària.
El grup de percussió PKArt Ensemble està format a hores d’ara pels músics: Josep Tébar, Ivan Martínez, Oreto Martínez, Angeles Martínez, Josep Benavent, Francesc Martínez, Francesc Pérez, Alba Marí, Jorge Cañaveras, Carles Galdón, Xavi Peñarrocha, Sergi Dauder i Carlos Martínez, sota la direcció de Toni Molina. Tots ells són professors o alumnes vinculats amb el Centre professional de Música de l’Alcúdia o amb la Filharmònica Alcudiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada