dimarts, 16 d’abril del 2013

L’AJUNTAMENT D’ALZIRA FIRMA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB APESORIAL I FESORD CV


L’objecte d’este conveni constituïx la implantació d’un servici de mediació social/ interpretació a la llengua de signes per a persones sordes

 L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha firmat, este matí, un conveni de col·laboració amb la presidenta de la Fundació FESORD CV, Amparo Minguet, i amb la presidenta de l’Agrupació de Persones Sordes de la Ribera ( APESORIAL) Mª, José Pastor.
El conveni se subscriu amb vista a:
Potenciar la descentralització municipal de servicis específics dirigits a l’atenció de persona sordes i entorn.
Facilitar la supressió de les barreres de comunicació que afecten les persones sordes i l’accés als recursos municipals.
Fomentar la iniciativa social i el moviment associatiu de les persones sordes.
Vetlar per la correcta implantació de la llengua de signes en les institucions municipals.
L’objecte d’este conveni constituïx la implantació d’un servici de mediació social/ interpretació a la llengua de signes per a persones sordes, que serà exercit per un tècnic professional amb domini suficient de la llengua de signes i coneixements sobre les característiques específiques de participació social de les persones sordes, així com dels recursos socials municipals.
El Servici de Mediació Social serà prestat, a través d’APESORIAL, a les persones sordes i oients relacionades amb el col·lectiu que ho sol·liciten, així com institucions amb atenció especial, al propi Ajuntament en la seua relació diària amb persones sordes.
El Servici de Mediació Social/ Interpretació a la llengua de signes desenvoluparà diverses accions compreses en les àrees d’informació i orientació, formació i intermediació laboral, potenciació moviment associatiu i participació social i eliminació de les barreres de comunicació en l’accés als recursos municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada