dilluns, 8 d’abril de 2013

“RUTA LAICA” PER CULLERA L’associació Cullera Laica ha organitzat una «ruta laica», una visita guiada als llocs de Cullera relacionats amb la llibertat de pensament. Amb aquesta iniciativa, Cullera Laica vol donar a conéixer les petjades que encara queden de l’important moviment emancipador de l’ésser humà que hi hagué a Cullera des de l’ultim terç del segle XIX fins el primer del XX ja que un  dels eixos d’eixe moviment va ser el laïcisme, entés com el principi garant de la llibertat de pensament. Entre altres llocs a visitar, està la «Casa de Palomes», l’Escolaica, l’antic cementeri civil o la Penyeta del Moro (des del Passeig marítim).
La ruta laica tindrà lloc el 13 d’abril de 2013, eixirà a les 17 h. des de la parada d’autobusos de la Rambla Sant Isidre (davant de l’oficina de Correus), i es recorrerà part en tren turístic i part a peu. Al llarg de la ruta es recordaran institucions com el Casino Republicà, periòdics com Sucrona i personatges com Agustí Costa o Amelia Jover, entre molts altres.
Dos dies abans de la ruta, hi haurà una interessant xarrada sobre els principis educatius de l’Escolaica de principis del segle XX, a càrrec del mestre i cofundador de Cullera Laica Joan Baptista Malonda Grau. La xarrada tindrà lloc dijous 11 d’abril a les 19.30 h., al Saló d’actes de la Casa de la Cultura de Cullera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada